• 1395/06/10 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 329
  • - تعداد بازدید کنندگان: 329
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

نياز نظام بهداشتي کشور به مقابله با تهديدات در حوزه ايمني غذا

با توجه به استفاده عوامل بيولوژيک و شيميايي در جنگها وتنوع استفاده از عوامل مختلف و نياز نظام بهداشتي کشور به قدرت حل سريع بحرانهاي محتمل، کشف سريع اينگونه مخاطرات مستلزم ارتقاي آگاهي کليه کارکناني است که در خط اول بهداشت و درمان قرار دارند.

254732.mp3 نياز نظام بهداشتي کشور به مقابله با تهديدات در حوزه ايمني غذا





به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : با توجه به استفاده عوامل بيولوژيک و شيميايي در جنگها وتنوع استفاده از عوامل مختلف و نياز نظام بهداشتي کشور به قدرت حل سريع بحرانهاي محتمل، کشف سريع اينگونه مخاطرات مستلزم ارتقاي آگاهي کليه کارکناني است که در خط اول بهداشت و درمان قرار دارند.


به مناسبت 8شهريور ماه روز مبارزه با توريسم و در راستاي  ارتقاي آگاهي کارکنان، اشاره اي به بيوتروريسم خواهيم داشت.


بيوتروريسم  بر اساس تعريف پليس بين الملل در سال   2007 ميلادي  منتشرکردن عوامل بيولوژيکي يا سمي با هدف کشتن ويا آسيب رساندن به انسان ها? حيوانات وگياهان با قصد ونيت قبلي ?به منظور وحشت آفريني ?تهديد و وادار ساختن يک دولت يا گروهي از مردم به انجام عملي ويا برآورده کردن خواسته هاي سياسي يا اجتماعي مي باشد.


فعاليت گسترده کشورها به تحقيقات گسترده بيولوژيکي قابل استفاده در صنايع غذايي با شاخصه جنگ هاي بيولوژيک درحوزه غذا را مي توان  يکي از دلايل نياز به پدافند غيرعامل در حوزه زيستي-تهديدات حوزه غذا دانست. امروزه از ديدگاه سازمان پدافند غيرعامل تهديدات در هشت گروه کلي تقسيم بندي شده که يکي از آن تهديدات در حوزه زيستي مي باشد.


تهديدات حوزه زيستي خود شامل شش حوزه انسان، دام ، غذا ، نباتات ، آب آشاميدني و محيط مي باشد.برخي از بيماريهاي انساني،حيواني و مشترک مرتبط با بيوتروريسم عبارتند از:


بيماريهاي انساني: آبله ،کلرا و شيگلوز


بيماريهاي حيواني: تب خوکي آفريقايي،بيماريهاي پا و دهان، طاعون پرندگان


بيماريهاي مشترک: آنتراکس،بروسلوز،طاعون،تب هاي خونريزي دهنده ،ابولا


با توجه به پيشرفت هاي انجام شده در زمينه علوم زيستي ودستيابي اکثر کشورها به روشهاي نوين زيستي و همچنين توانايي دستکاري ژنتيکي برخي از ميکروارگانيسمها در جهت افزايش توان بيماريزايي آنها و در نتيجه توان استفاده از اين ميکروارگانيسم ها توسط برخي از کشورها در غالب سلاحهاي ميکروبي، ضرورت داشتن آمادگي و قدرت پيشگيري در مقابل اين نوع حملات در ساير کشورهاي جهان، بيش از پيش نمايان مي گردد.


امروزه از تهديدات جدي در حوزه ايمني غذا مي توان دستکاري ژنتيک محصولات کشاورزي ودامي ، استفاده از سموم کشاورزي غيرمجاز، افزودني هاي شيميايي غير مجاز،ميکروارگانيسم هاي داراي بيماريزايي بالا،ميکروارگانيسم هاي مقاوم به آنتي بيوتيک را نام برد.


ابعاد تهديدات زيستي در حوزه غذا بسيار متنوع وپيچيده بوده واولين گام در مديريت تهديدات حوزه غذا  رصد و پايش صحيح به موقع وکارآمد مي باشد.




Normal
0




false
false
false

EN-US
X-NONE
AR-SA

























DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99"
LatentStyleCount="267">
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal" />
UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1" />





  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254732
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings