معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
قرص برنج و مخاطرات آن
قرص برنج و مخاطرات آن
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : قرص برنج با ترکيب فسفيد آلومينيوم فاقد مصارف خانگي بوده و مصرف آن با
255135.mp3
قرص برنج و مخاطرات آن
قرص برنج و مخاطرات آن
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : قرص برنج با ترکيب فسفيد آلومينيوم فاقد مصارف خانگي بوده و مصرف آن باعث ايجاد مسموميت و در نهايت مرگ ميشود.
به نقل از کارشناس اداره امور فرآوردههاي طبيعي، سنتي و مکمل هاي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران ، قرص برنج در ايران عموما با نام تجاري فوتوکسين و به شکل قرصهاي 3 گرمي، به رنگهاي سفيد، خاکستري و قهوهاي حاوي ماده موثره فسفيد آلومينيوم و ساير ترکيبات شامل اوره و کاربامات آمونيوم است.
علائم مسموميت با اين قرص شامل؛ استشمام بوي ماهي گنديده يا سير از تنفس بيمار، بي اشتهايي، بيقراري، تحريک پذيري، گيجي، سرگيجه، لرزش، دوبيني، عدم تعادل، تنگي نفس، دردهاي شکمي، تهوع، استفراغ، تعريق، ضعف و بي حالي، افت شديد فشار خون، کاهش برون ده قلبي، اختلال در ضربان قلب، سيانوز، اختلالات و آسيب هاي کليوي، زردي، بزرگي کبد و طحال، نشانگان زجر تنفسي حاد، اختلالات الکتروليتي، اختلال در تعادل اسيد و باز و شوک ميباشد.
با توجه به ناشناخته بودن مکانيسم دقيق بروز عوارض، هيچ پاد زهر اختصاصي در درمان مسموميت حاد با آن وجود ندارد.
در صورتي که مسموميت از طريق استنشاق گاز متصاعد شده از قرص برنج يا تماس پوست و مخاط چشم با آن باشد، فرد بايد به هواي باز منتقل شده و محل تماس با آب شستشو داده شود.
در صورتي که مسموميت در اثر بلعيدن قرص برنج باشد، به فرد مسموم به هيچ وجه نبايد مايعات داد. زيرا ماهيت مسموميت زايي اين قرص در معده ايجاد گاز است که اين گاز به ريهها راه يافته و در بين سلولها پخش ميشود و نوشيدن آب اين روند را تسريع ميکند.
با توجه به مخاطرات مصرف فرآورده مذکور، توزيع و خريد و فروش اين سم در سطح کشور ممنوع مي باشد. در بازرسيهاي انجام گرفته از عطاريها توسط کارشناسان اداره امور فرآوردههاي طبيعي، سنتي و مکمل اين معاونت در صورت مشاهده قرص برنج (فسفيد آلومينيوم) ، موارد موجود توقيف و برخورد قانوني لازم متعاقبا انجام خواهد گرفت.
: