• 1395/01/18 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 463
  • - تعداد بازدید کنندگان: 463
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

شروع فصل بهار و حساسيت فصلي

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران: کارشناس معاونت غذا و دارو تماس با ريز گرده ‌هاي فصلي (بهار و پاييز) را براي افراد حساس به اين مواد ، دليلي براي بروز حساسيت فصلي بعنوان يکي از انواع شايع حساسيت دانست که مي توان با پرهيز از خوردن مواد آلرژي زا و رعايت يک سري از نکات پيشگيري کننده، به کاهش عوارض حساسيت هاي تنفسي فصلي کمک کرد.

254645.mp3 شروع فصل بهار و حساسيت فصلي






به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران: کارشناس معاونت غذا و دارو  تماس با ريز گرده ‌هاي فصلي (بهار و پاييز) را براي افراد حساس به اين مواد ، دليلي براي بروز حساسيت فصلي بعنوان يکي از انواع شايع حساسيت دانست که مي توان  با پرهيز از خوردن مواد آلرژي زا و رعايت يک سري از نکات  پيشگيري کننده، به کاهش عوارض حساسيت هاي تنفسي فصلي کمک کرد.


 


 دکتر آزاده رئيس دانا کارشناس معاونت غذا و دارو با اشاره به حساسيت فصلي (تب يونجه، رينيت آلرژيک و ... ) بعنوان يکي از انواع شايع حساسيت گفت: حدود 20-10% جمعيت جهان با حساسيت فصلي مواجهه هستند.  علايم حساسيت فصلي در چشم شامل ورم ملتحمه، قرمزي و تورم چشم، ريزش اشک و حساسيت به نور، گرفتگي، خارش و آب ريزش بيني، سرفه، احساس کمبود هوا، خس خس سينه ،تنگي نفس و در بيني شامل احساس خارش در گلو ، سقف دهان و گوشها، کاهش تمرکز و احساس ناخوشى و خستگي و عصبي شدن است.


دکتر رئيس دانا  در خصوص درمان حساسيت فصلي، ضمن اشاره به تاثير داروهاي بدون نسخه (OTC) ضد حساسيت در تسکسن علائم حساسيت افزود : آنتي هيستامين ها با مهار عمل هيستامين مي توانند خارش و عطسه ناشي از ازاد شدن هيستامين هايي که بدن در پاسخ به آلرژن ها (عوامل آلرژي زا) توليد مي کنند ، متوقف کنند. در واقع آنتي هيستامين ها عمل هيستامين ها را مهار مي کنند. آنتي هيستامين ها مي توانند علايم حساسيت را کاهش دهند ، وليکن مي توانند سبب خواب الودگي شديد شوند. البته برخي از اين داروها مانند لوارتادين ، ستريزين و فکسوفنادين خواب آوري کمتري دارند. خشکي دهان نيز يکي ديگر از عوارض شايع آنتي هيستامين هاست.گيجي و تاري ديد نيز عوارض کمتر شايع اين داروها هستند.  در صورت مصرف اين داروها، اجتناب از رانندگي و يا انجام کارهايي که نياز به هشياري دارد نظير رانندگي، نجاري، ... و توجه به نوصيه هاي دکتر داروساز ضروري مي باشد


داروهاي ضد احتقان موضعي بيني مانند فنيل افرين، نفازولين و ... مي توانند آبريزش و پرخوني بيني را کنترل نمايند. اين داروها باتنگ کردن مويرگهاي بيني ،موجب کاهش جريان خون در بيني شده و قرمزي ، ورم و آبريزش بيني را تسکين مي دهد. بي خوابي، بي قراري واختلال در دفع ادرار از ديگر مشکلات اين داروهاست. مصرف اين داروها بيشتر از 3 روز در افراد بزرگسال و سالم توصيه نمي شود. در مجموع پزشک داروساز بهترين مرجع براي کسب اطلاعات وانتخاب داروي مناسب به خصوص در دوران بارداري و شيردهي و مبتلايان به بيماري هاي مزمن نظير پرفشاري خون، ديابت، اختلال عملکرد غده تيروئيد، مشکلات قلبي و ... مي باشد.


در ادامه کارشناس معاونت غذا و دارو اقداماتي را در جهت پيشگيري حساسيت هاي تنفسي فصلي عنوان کرد.


 تا حد امکان هنگامي که ميزان گرده گياهان در هوا زياد است، از منزل خارج نشويد. و در صورت لزوم هنگام پياده روي در فصل بهار و پاييز در طبيعت از ماسک و عينک استفاده کنيد.


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254645
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings