• 1401/01/30 - 04:33
  • - تعداد بازدید: 59
  • - تعداد بازدید کنندگان: 57
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني ايران هشدار داد:

شروع بهار و افزايش مسمويت هاي ناشي از مصرف قارچ ها

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران، معاون غذا و دارو دانشگاه ايران طي مصاحبه اي به مسموميت ناشي از مصرف قارچ هاي سمي اشاره کرد.
 

256042.mp3 شروع بهار و افزايش مسمويت هاي ناشي از مصرف قارچ ها


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني ايران هشدار داد:


شروع بهار و افزايش مسمويت هاي ناشي از مصرف قارچ  ها

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران، معاون غذا و دارو دانشگاه ايران طي مصاحبه اي به مسموميت ناشي از مصرف قارچ هاي سمي اشاره کرد.
دکتر مهران ولائي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در مصاحبه اي پيرامون مسموميت هاي ناشي از قارچ هاي سمي  ضمن اشاره به شروع فصل بهار ظهار داشت: با فصل بهار و   فراهم شدن شرايط مساعد رشد قارچ هاي خودرو متاسفانه موجي از مسموميت هاي اتفاقي ناشي از مصرف خوراکي قارچ هاي خودرو و سمي بروز مي کند.
آمار نشان مي دهد در نيمه نخست سال ???? تعداد ??? مورد مراجعه به بيمارستان در اثر مسموميت با قارچهاي خودرو و سمي بوده و تهران نيز در زمره بيشترين رخداد مسموميت در نيمه نخست سال ???? قرار دارد.
 وي ادامه داد: متاسفانه مصرف خوراکي قارچ هاي خودرو و سمي، منجر به فوت، نارسايي کبد و بستري شدن  مي گردد .اين موارد با آموزش عمومي و اطلاع رساني و ارائه هشدار به موقع قابل پيشگيري خواهد بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه ايران در ادامه به  ذکرتوصيه ها و رعايت نکاتي پرداخت و افزود: از مصرف قارچ هاي خودرو مخصوصا قارچ هايي که در کنار تنه درختان (علي الخصوص درختان خشک شده) مي رويند و يا قارچ هاي جمع آوري شده به وسيله افراد بومي،  موکداً خودداري  شود و تنها قارچ هايي که از طريق مراکز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوز مي باشند، خريداري گردد.

شناسايي انواع خوراکي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها از طريق متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسي  و گياه شناسي امکان پذير است. لذا نبايستي به توصيه هاي برخي از افراد در تشخيص انواع سمي از  انواع خوراکي قارچ  توجه شود. برخي از سموم موجود در قارچ هاي سمي، مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخريب کامل مواد سمي موجود در آن نمي باشد.
دکتر ولائي در ادامه به علائم مسموميت با قارچهاي سمي پرداخت و اظهار داشت: در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (??-? ساعت پس از مصرف خوراکي قارچهاي خودرو)،  بايد هر چه سريعتر بيمار را به مرکز درماني تخصصي مسموميت ها  منتقل گردد. در مواردي که علائم گوارشي بصورت تاخيري (با فاصله بيش از ? ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد اين دسته از قارچها سميت به مراتب بيشتري دارند و منجر به نارسايي حاد کبدي و مرگ مي شوند.
هرگونه تاخير در انتقال بيمار به مراکز درماني تخصصي مسموميت ها، سبب افزايش احتمال شکست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه  مصرف خوراکي قارچ خودرو، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد و در صورت امکان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده ي بيمار را براي شناسايي کادر پزشکي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 256042
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings