معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
دکتر آريائيان:هدف اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي خدمت به مصرف کنندگان در جهت ارتقاء ايمني غذايي
دکتر آريائيان:هدف اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي خدمت به مصرف کنندگان در جهت ارتقاء ايمني غذايي
دکتر ناهيد آريائيان، مديراداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي
255112.mp3
دکتر آريائيان:هدف اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي خدمت به مصرف کنندگان در جهت ارتقاء ايمني غذايي
دکتر آريائيان:هدف اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي خدمت به مصرف کنندگان در جهت ارتقاء ايمني غذايي
دکتر ناهيد آريائيان، مديراداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي گزارشي از اقدامات انجام شده و قابل اجرا ارائه داد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشکي ايران دکتر آريائيان گفت: همانطور که استحضار داريد، وظيفه اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي – آرايشي و بهداشتي به طور کلي نظارت بر فعاليت کارخانه ها، انبارها، سردخانه ها، صادرات، واردات، قاجاق و سطح عرضه مي باشد تعداد کل کارخانجات مواد غذايي و ظروف تحت نظارت 432 عدد است که از اين تعداد 295 عدد کارخانجات مواد غذايي و ظروف فعال هستند و 137عدد تعداد کارخانجات مواد غذايي و ظروف غير فعال هستند.
مديريت آزمايشگاه کنترل مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي بر فعاليت و عملکرد آزمايشگاه هاي زير نظارت دارد:
• 295 آزمايشگاه واحد توليدي
• 32 آزمايشگاه همکار و مجاز غير توليدي
• 21 آزمايشگاه مجاز توليدي
وظايف اداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي – آرايشي و بهداشتي به شرح زير مي باشد :
- نظارت بر توليد محصولات داخلي )بازديد ادواري، نمونه برداري(و اجراي قوانين ، مقررات و آئين نامه هاي مواد خوردني ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي (بازرسي ، نمونه برداري و نظارت بر اجراي ضوابط مربوط به مراکز توليد ، نگهداري ، بسته بندي مواد غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم و اعمال روش هاي نوين کنترل)
- درجه بندي واحدهاي توليدي تحت نظارت با استفاده از معيارهاي کمي) PRPs برنامه هاي پيش نيازي (
- شرکت در کميته هماهنگي و برنامه ريزي طرح PMS (Post marketing sample)و نمونه برداري و بررسي محصولات خوراکي، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي غيرصنفي در سطح عرضه ( PMS )
- پايش و ارزيابي مستمر عملکرد واحدهاي نظارتي در شبکه
8مشارکت و حضور فعال در کميته شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و ارسال مصوبات آن به کميته تخصصي
امنيت غذايي
- نظارت بر اجراي (good manufacturing process) GMPو(good hygiene practice)GHP
در مراکز توليد ونگهداري مواد غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم و بررسي مدارک و مستندات سيستم هاي مديريت ايمني مواد غذايي و انجام مميزي صدور
مجوزهاي (Food safety management systems) FSMS
- پايش برنامه غني سازي آرد در سطح دانشگاه
- صدور، تمديد و اصلاح پروانه هاي بهداشتي توليد داخل) بهره برداري، مسئول فني، ساخت، شناسه نظارت کارگاهي، مشاغل ).... ،
- صدور مجوز گشايش و ترخيص و مصرف ماده اوليه و محصولات فرآيند شده ثبت منبع شده غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي
- نظارت بر امور تفويض شده گمرکي به کارخانجات توليد داخل
- رسيدگي به شکايات وارده از کارخانجات توليدي و سطح عرضه
- نظارت بر محموله هاي وارداتي در مبادي ورودي و گمرکات، نمونه برداري و انطباق مدارک اظهار شده با محموله
- همکاري و هماهنگي و انجام مکاتبات با سازمان هاي درون و برون بخشي) همکاري با کميسيون مبارزه باقاچاق کالا و ارز ) و شرکت در عمليات معدوم سازي اقلام غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي قاچاق با حضور نماينده سازمان اموال تمليکي
- صدور گواهي بهداشتي براي صادرات مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي
- نظارت بر سطح عرضه مواد آرايشي و بهداشتي
- تشکيل کميسيون هاي تخصصي فني و قانوني
- معدوم نمودن و تغيير کاربري کالاهاي غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم و معرفي واحدهاي متخلف به کميسيون ماده ?? و مراجع قضايي .
- بازرسي هاي مشترک با اداره تعزيرات و سازمان بازرگاني استان جهت بررسي عرضه محصولات غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم
- شناسايي واحدهاي توليدي غيرمجاز واعمال ضوابط وقوانين در مورد آنها
- نظارت بر اجراي ضوابط و استانداردهاي تعيين شده و رعايت مندرجات پروانه ساخت توسط توليد کنندگان مواد غذائي ، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم
- معرفي واحدها و مراکز متخلف به مراجع قضايي و پيگيري به منظور اجراي احکام صادره و همچنين نظارت بر انهدام فرآورده هاي غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم غير قابل مصرف
- پيگيري پرونده هاي ارسالي به مراجع قضايي تا حصول نتيجه
- شرکت درکميته هاي کنترل ونظارت وشرکت درتهيه استانداردهاي مربوط به روشهاي ساخت وکنترل مواد غذائي،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم( همکاري در تدوين استانداردها و ساير مقررات مربوط به مواد غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم با ساير گروهها )
- مطالعه در مورد مواد غذائي ،آشاميدني و آرايشي و بهداشتي و سموم مختلفي که مصرف آنها از طرف سازمانهاي بهداشتي وبين المللي منع شده است
- تهيه برنامه هاي لازم جهت ارتقاء امر کنترل و نظارت بر کار و آموزش کارکنان تحت سرپرستي
- تهيه گزارش و آمار فعاليتهاي انجام شده
مديراداره کنترل و نظارت بر مواد غذايي – آرايشي و بهداشتي بيان کرد:اهم برنامه ها در راستاي اهداف نسل دانشگاه سوم به شرح زير مي باشند.
-پيشبرد برنامه هاي عملياتي چهارساله معاونت غذا و دارو در راستاي اهداف بلند مدت دانشگاه
-برنامه ريزي جهت انجام نظارت هدفمند بر مراکز توليد موادغذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي
-بررسي امکان گسترش سيستم هاي نظارتي و بازرسي هوشمند
-توسعه سيستم هاي کنترل موجود بر کيفيت مواد غذايي و بهداشتي با همکاري مديريت محترم آزمايشگاه
-تلاش جهت ارتقا رتبه معاونت در منطقه و سطح بين المللي
- افزايش سيستمهاي مديريت ايمني موادغذايي و صدور مجوزهاي (FSMS)
با توجه به موارد ذکر شده، برنامه هاي مديريت کنوني در جهت تحقق وظايف اين مديريت در راستاي اهداف دانشگاه نسل سوم مي باشد و هدف آن خدمت به مصرف کنندگان در جهت ارتقاء ايمني غذاييFood safety)) براي رسيدن به امنيت غذايي (Food security)در جامعه مي باشد.
: