• 1396/12/15 - 10:50
  • - تعداد بازدید: 2203
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2203
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

خواص هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني توسط معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و د ارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : در آستانه سال نو معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران شرحي از خواص خوراکي هاي هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني را بيان کرد.

255036.mp3 خواص هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني توسط معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
خواص هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني  توسط معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و د ارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : در آستانه سال نو معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران شرحي از خواص خوراکي هاي هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني را بيان کرد.
دکتر مهران ولائي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن اشاره به چيدن سفره ي هفت سين بعنوان يکي از آيين هاي همه ساله جشن نوروز ايرانيان در ابتداي فصل بهار ، به توضيح نکاتي پيرامون خواص هفت خوراک هفت سيت با حرف "سين" آغاز ميشود ، پرداخت.
خوراکي هاي تشکيل دهنده سفره هفت سين شامل: سير، سنجد، سماق، سرکه، سيب، سبزي و سمنو  است که هر يک از آنها داراي خواص غذايي مفيد مي‌باشد. خواص خوراکي‌هاي هفت سين از منظر علم تغذيه و طب ايراني به شرح ذيل مي باشد.
سيب: نماد سعادت و سلامت و داراي طبع گرم وتر و داراي خواص تقويت کننده قلب و معده است. همچنين بوييدن و خوردن آن مفرح و نشاط آور و دور کننده افسردگي است.  سيب جهت دفع سموم از بدن نيز مفيد است.
سيب داراي خاصيت ملين، آنتي اکسيدان، تقويت کننده سيستم ايمني و ضد ميکروب ، پيشگيري و کمک به درمان يبوست، درمان اسهال (خصوصا نوع ترش و بدون پوست، پيشگيري افزايش چربي خون، بيماريهاي قلبي و عروقي، پوکي استخوان، آلزايمر، رينيت آلرژيک، پوسيدگي دندان، آسم، ديابت، سرطان (خصوصا روده بزرگ و پستان)، سنگ کليه و مجاري ادراري نيز مي‌باشد.
سير: پياز گياه سير داراي طبع گرم و خشک و خواص رقيق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل، مدر ادرار، حيض و عرق مي‌باشد. سير در طب ايراني به منظور پاکسازي حلق و صوت، سرفه و تنگي نفس، درد مفاصل و ... مفيد است. زياده روي در مصرف خوراکي سير براي چشم و ريه و بواسير مضر است.
همچنين بر اساس مطالعات انجام شده، سير داراي خاصيت افزايش دهنده ايمني بدن در پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي و اثرات کاهنده فشار خون است. تاکنون اثرات ضد التهابي، کاهنده چربي خون، ضد ميکروبي، متسع کننده عروق، پيشگيري و درمان بيماري هاي عفوني، بهبود متابوليسم قند، ضد سرطان، مدر، تعريق زا، مقوي و محرک، پيشگيري از تصلب شرايين (آترواسکلرز) آن به اثبات رسيده است.
افراد مبتلا به زخم معده و رفلاکس مري و اشخاصي که داروهاي ضد انعقادي مصرف مي نمايند بايد در مصرف سير به دليل اثرات افزاينده زمان انعقاد خون احتياط نمايند.
سماق: ميوه گياه سماق به رنگ قرمز و قهوه اي، طعم رسيده آن ترش و داراي طبع سرد و خشک است.  بر اساس منابع طب ايراني، آشاميدن سماق با آب براي خونريزي از گلو و بيني (خونريزي هاي فوقاني) مناسب است. سماق داراي خواص ضد ميکروب، تحريک اشتها، پيشگيري از مسموميت غذايي، قولنج شکمي، کمک به درمان زخمهاي دهاني( غرغره محلول آن) است.
ميوه گياه سماق حاوي مقدار زيادي تانن است و به همين علت قابض و پاک کننده معده است و از انواع اسهال حاد و مزمن و خونريزي معده جلوگيري مي کند.
ميوه تازه و نرسيده سماق سمي است، اما رسيده ميوه و خشک شده آن سمي نيست و از گرد آن به عنوان چاشني غذا استفاده مي شود.
سنجد: ميوه سنجد داراي طبع سرد و خشک و مصلح آن عسل و شکر سرخ است. سنجد براي سرفه هاي گرم که اين روزها بر اثر خوردن شيريني ها، خانه تکاني، گردگيري و قرار گرفتن در معرض آلرژن ها زياده ديده مي شود مناسب است. به علاوه خوراکي مناسبي براي بچه ها و تعديل کننده مزاج آنهاست. ميوه خشک سنجد قابض است. به همين جهت در درمان اسهال سودمند است. آرد ميوه سنجد به علت داشتن مقدار زيادي قند، در درمان اسهال به کار مي رود. آرد گوشت، پوست وهسته سنجد مقوي معده و بدن است.
سنجد داراي خواص ضد التهاب، ضد ميکروب، تب بر، درمان تب ( خصوصا گل )، کمک به درمان عفونت هاي گوارشي، سرفه و بيماريهاي التهابي، پيشگيري از سرطان. ميوه سنجد سر شار از ويتامين هاي A و B و حاوي کمي ويتامين K است.
سرکه : سرکه يکي از فرآورده هاي مفيد انگور است که تحت اثر مخمري خاص حاصل مي شود. سرکه نه تنها طعم مطبوعي به غذاها مي دهد بلکه هضم بسياري از مواد از جمله گوشت را آسان مي کند. گذاشتن ظرف سرکه به صورت سرباز با تبخير آهسته ي آن باعث تعديل هواي مرطوب و آلوده مي شود. بوييدن آن جهت نزله ي گرم (مجموعه اي شامل آبريزش بيني، خارش و درد گلو و قرمزي چشم ها) مناسب است. بوي سرکه هوشيار کننده است و خواب آلودگي بهاري را کمتر مي کند.
سمنو: سمنو يک غذاي مقوي و مظهر صبر و مقاومت و قدرت است. سمنو ارزش غذايي بسيار بالايي دارد، جوانه گندم که عنصر اصلي تشکيل دهنده آن است حاوي ويتامين هاي B وE، پروتيين از نوع عالي، مواد معدني، فيبر و مواد مفيد ديگر است. در گندمي که جوانه مي زند، علاوه بر اين که تمام اين مواد به طور کامل حفظ مي شود ، در جريان جوانه زدن تغييرات شگفت آوري در آن بوجود مي آيد که در نتيجه ،ويتامين ها و مواد حياتي گندم به مقدار زيادي افزايش مي يابد. جوانه گندم در جلوگيري از پيري سلولها بسيار موثرند. سلنيم و ديگر ترکيبات موجود در جوانه گندم در جلوگيري از انواع سرطان و به خصوص فيبر موجود در آن در پيشگيري از بروز سرطان کولون موثر است.
سبزه و سنبل: ديدن سبزه و سنبل براي تقويت باصره و درمان افسردگي مناسب است. همچنين بوييدن گل سنبل که داراي طبع گرم و خشک است نيز سبب باز شدن گرفتگي‌هاي بيني، نيکويي رنگ رخسار و تقويت قواي بدن مي‌گردد.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255036
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings