• 1394/12/09 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 401
  • - تعداد بازدید کنندگان: 401
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

توصيه هاي مهم معاون غذا و دارو در استقبال از نوروز

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو: دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در آستانه ايام نوروز، با اشاره به مسموميت هاي ناشي از استفاده نامناسب از مواد شوينده و پاک کننده، رعايت اصول صحيح مصرف اين مواد را الزامي دانست.

254631.mp3 توصيه هاي مهم معاون غذا و دارو در استقبال از نوروز






به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو: دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در آستانه ايام نوروز، با اشاره به مسموميت هاي ناشي از استفاده نامناسب  از مواد شوينده و پاک کننده، رعايت اصول صحيح مصرف اين مواد را الزامي دانست.


هر ساله و در آستانه نوروز، مسموميت‌هاي سطحي و در برخي موارد جدي و خطرناک در اثر استفاده نامناسب از مواد شوينده و پاک کننده در جامعه اتفاق مي‌افتد و زنان به عنوان مدير امور داخلي منزل که بيشترين مسئوليت را در خانه برعهده دارند، آمار بيشترين موارد مسموميت خانگي را نيز به خود اختصاص مي‌دهند.


دکتر ولايي معاون غذا و دارو با اشاره به اينکه بسياري از افراد در زمان استفاده از مواد شوينده تنها به قدرت پاک کنندگي آن توجه مي کنند گفت:  آسيب‌هاي بهداشتي هنگام استفاده از موادشوينده، ممکن است در کوتاه مدت اثر چنداني نداشته باشد، اما در بلندمدت مشکلات ريوي نظير آسم، عوارض پوستي، چشمي و بروز حساسيت هاي مختلف و حتي بيماري سرطان را به همراه دارد.


وي اظهار داشت : عواملي چون بالا بودن سن و داشتن بيماري هاي قلبي ريوي احتمال ابتلا به اين نوع مسموميت را افزايش مي دهد که البته در کل شدت مسموميت به مدت زمان تماس، ميزان تماس و نوع ماده شوينده و نحوه استفاده از آنها بستگي دارد. تعداد زيادي از صابونها، خوشبو کننده ها، نرم کننده ها و جرم گيرها به طور دائم مورد استفاده قرار مي گيرند و ممکن است مواد شيميايي و سمي موجود در اکثر محصولات در محيط و هواي منزل پخش شده و از طريق پوست، راههاي تنفسي و گاهي از طريق دهان وارد بدن شده و سبب تخريب مخاطها و ايجاد مسموميت شود. لذا ضروري است تا با افزايش آگاهي خود در اين خصوص و رعايت نکات ايمني کاربرد اين مواد سلامت خود و فرزندانتان را تضمين نماييد:


مواد سفيد کننده خانگي که در بين مصرف کنندگان با نام وايتکس شناخته مي شود عموما حاوي 6-4 %  هيپوکلريت سديم و حداکثر تا 5/0 % هيدروکسيد سديم مي باشد. اين مواد در دسته محرک هاي ملايم تا متوسط در نظر گرفته مي شوند و مضرات آنها به دليل وجود ترکيبات شيميايي فوق الذکر و pH بالاي فرآورده است. کلر موجب آسيب به مخاط ريه و دستگاه گوارشي شده و در اثر آن التهاب و تورم بروز مي‌کند و در مصرف طولاني‌مدت مي‌تواند موجب مشکلات تنفسي و حتي مرگ شود.


در هنگام استفاده از اين مواد بايد از ماسک استفاده شود. البته مي‌توان دهان، بيني و چشم را هم با يک پارچه خيس بست تا اين مواد اثر خاصي نداشته باشد. در صورت مسموميت استنشاقي خفيف، تنگي نفس متداول است که با قرار گرفتن فرد مسموم در مکانهايي با هواي تازه امکان کمک به وي وجود دارد. اما اگر تنگي نفس بيش از 6 ساعت ادامه پيدا کرد، يا فرد دچار تاکي پنه (تنفس بيش از 20 بار در دقيقه) و خس خس سينه شده بود ارجاع ضروري است.


درمان مسموميت خوراکي از طريق رقيق سازي به وسيله خوراندن شير صورت مي گيرد.


در صورت تماس چشمي، به هيچ وجه چشم را مالش ندهيد و حداقل به مدت 15 دقيقه چشم را با آب با دماي معمولي يا نرمال سالين شست و شو داده، و حتما ارجاع به منظور معاينات چشمي صورت بگيرد.


گازپاک کن ها حاوي هيدروکسيد سديم به ميزان 7-2 % هستند. به دليل درصد سود بالاي 2 % به طور قطع ارجاع الزامي است ودر اين موارد رقيق سازي بايد صورت بگيرد.


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254631
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings