توصيههاي طب ايراني و تشنگي در ماه رمضان
توصيههاي طب ايراني و تشنگي در ماه رمضان
255065.mp3
توصيههاي طب ايراني و تشنگي در ماه رمضان
توصيه هاي طب ايراني براي روزه داران جهت پيشگيري از تشنگي در ماه مبارک رمضان توسط کارشناسان اداره نظارت بر فرآورده هاي طبيعي سني و مکمل هاي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران بيان شد.
روزه داران در مصرف غذاهاي خشک و پرادويه و تند، غذاهاي سرخ شده و پرچرب و شيرين و مصرف زياده از حد گوشت در وعده سحري بايد پرهيز کنند. همچنين در بين وعده هاي غذايي از مصرف آب اجتناب شود زيرا نه تنها از بروز تشنگي پيشگيري نميکند بلکه باعث بروز نفخ و اختلال هضم غذا نيز ميشود. مصرف قهوه، کاکائو و چاي پررنگ به دليل خاصيت مدر بودن، سبب تشديد تشنگي ميشود.
با توجه به نياز به آب بيشتر براي هضم غذاهاي نشاستهاي، بهتر است در وعده افطار و سحر تا حد ممکن کمتر از اين مواد استفاده شود.
با توجه به هضم بعضي غذاها مانند حليم، کله پاچه، کباب و ماهي به خصوص در وعده سحر بايد پرهيز نمود. اين گونه غذاهاي غليظ براي هضم حرارت بيشتري را به سمت معده جلب ميکنند و بديهي است که با افزايش حرارت معده نياز به آب نيز افزايش مييابد. به علاوه خلط غليظ توليد شده توسط اين غذاها، در عروق به راحتي حرکت نميکند و براي حرکت نياز به ترقيق توسط آب دارد و تشنگي را تشديد مينمايد.
با توجه به اينکه غذاهاي بسيار شور مثل گوشتهاي نمک سود، تن ماهي يا ماهي شور و غذاهايي که در آنها مقدار زيادي سير به کار رفته، باعث افزايش تشنگي ميشوند، بايد از مصرف آنها پرهيز نمود.
روزه داران بهتر است از خوابيدن بلافاصله پس از غذا در وعده سحري، به خصوص غذاهاي با طبيعت گرم پرهيز نمايند همچنين از حمام هاي بسيار داغ، سونا و ورزشهاي سخت وحرکات ايروبيک پرهيز کنند زيرا باعث بروز کم آبي شديد در بدن شده و بايد اجتناب ورزيد، زيرا منجربه بروز کم آبي شديد در بدن ميشوند.
براي رفع تشنگي پس از افطار، آب سرد را به يک باره نبايد نوشيد بلکه بايد مزه مزه کرده و جرعه جرعه نوشيد.
شروع افطار بهتر است با خرما و آب ولرم يا شير ولرم و در ادامه انواع سوپها باشد. افراد داراي معده گرم و خشک، ميتوانند از فرنيهايي که از آرد جو و روغن بادام و شکر تهيه شده است استفاده نمايند. آرد جو مسکن تشنگي است و مصلح آن شکر ميباشد و روغن بادام نيز رطوبت دهنده بدن است.
از جمله بهترين شربتها براي رفع تشنگي در اين ماه ميتوان از ماءاشعير، شربت ليمو، شربت نارنج يا بالنگ، شربت سکنجبين ساده، انواع آب ميوهها از جمله انار، سيب، به و گلابي نام برد که علاوه بر تقويت معده در رفع تشنگي در اين ماه بسيار کارآمد هستند. همچنين مصرف ميوههايي از جمله خيار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابي و زردآلوي تازه يا برگه زردآلو خيسانده در آب و آلبالو در ماه رمضان براي جلوگيري از تشنگي در طول روز مفيد است. البته مصرف ميوهها بايد حداقل ?/?-? ساعت با زمان غذا خوردن فاصله داشته باشد. همچنين بهتر است در اين ماه در رژيم غذايي از سبزيجاتي از جمله کاهو استفاده شود.
: