• 1398/08/25 - 05:24
  • - تعداد بازدید: 38
  • - تعداد بازدید کنندگان: 38
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

به مناسبت 14 نوامبر مصادف با 23 آبان ماه روز جهاني ديابت

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- 14 نوامبر برابر با 23 آبان ماه ، روز جهاني ديابت مي باشد. هدف از انتخاب و نامگذاري اين روز به عنوان روز جهاني ديابت

255496.mp3 به مناسبت 14 نوامبر مصادف با 23 آبان ماه روز جهاني ديابت


به مناسبت 14 نوامبر مصادف با 23 آبان ماه روز جهاني ديابت

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- 14 نوامبر برابر با 23 آبان ماه ، روز جهاني ديابت مي باشد. هدف از انتخاب و نامگذاري اين روز به عنوان روز جهاني ديابت افزايش آگاهي از تاًثير ديابت بر خانواده و نقش پشتيباني از مبتلايان و ترويج نقش خانواده در مديريت ، مراقبت ، پيشگيري وآموزش ديابت است.
دکتر مهري محمدي کارشناس تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو به مناسبت نامگذاري روز جهاني ديابت گفت: ديابت عدم توانايي بدن در توليد مقدار مورد نياز هورموني به نام انسولين است که نقش آن کنترل سطح گلوکز (قند) در خون مي باشد. در ديابت نوع 1 نياز به تجويز روزانه انسولين مصنوعي از طريق تزريق يا پمپ انسولين است و در نوع 2 به طور کلي با ترکيبي از کنترل رژيم غذايي و داروها به شکل قرص کنترل و درمان مي شود و هدف از انتخاب اين روز به عنوان يک روز جهاني با شعار " ديابت و حمايت خانواده "، افزايش آگاهي کليه جوامع از شرايطي است که هر روز ميليون ها نفر در سراسر جهان با آن زندگي مي کنند.
وي گفت: يافته ها حاکي از نياز به آموزش و آگاهي براي کمک به افراد در تشخيص زود هنگام علائم هشداردهنده ديابت است. انتخاب اين روز بهانه اي است که از خانواده ها درخواست شود در باره علائم هشداردهنده ديابت و ابتلاء به آن اطلاعات بيشتري کسب کنند و خود را ارزيابي کنند.
در حال حاضر بيش از 425 ميليون نفر در دنيا با ديابت زندگي مي کنند. بيشتر اين موارد ديابت نوع 2 است که از طريق فعاليت بدني منظم، يک رژيم غذايي سالم و متعادل و زندگي توأم با آرامش تا حد زيادي قابل پيشگيري است. خانواده ها در کنترل عوامل خطير و قابل تغيير در ابتلا به ديابت نوع 2 نقش اساسي دارند و بايد براي شيوه زندگي سالم آموزش ببيند. بيش از 50 درصد از موارد ديابت نوع 2 قابل پيشگيري است. عدم آگاهي در مورد ديابت مويد آن است که مشاهده علائم هشدار دهنده نه تنها براي خانواده و فرد مشکل ساز است بلکه مسئله اي است که بر روي جامعه تاًثير مي گذارد. آمارها حاکي از آن است که در حال حاضر از هر دو نفر يک نفر مبتلا به ديابت آن هم از نوع 2 مي باشد که تاکنون تشخيص داده نشده است.
دکتر محمدي در ادامه گفت: ديابت مي تواند منجر به عوارضي همچون نابينايي، قطع عضو، نارسايي کليه، حمله قلبي و سکته مغزي است.تحقيقات نشان داده است در سال 2017 چهار ميليون مرگ ناشي از ديابت در جهان رخ داده است. از ابعاد اقتصادي نيز ديابت مي تواند براي فرد و خانواده گران تمام شود. در بسياري از کشورها، هزينه تزريق انسولين و کنترل بيماري ديابت روزانه به تنهايي مي تواند نيمي از متوسط درآمد يک خانواده را به خود اختصاص دهد. دسترسي منظم و مقرون به صرفه به داروهاي اساسي ديابت براي بسياري از افراد دشوار مي باشد. از اين رو بهبود دسترسي به اين داروها و مراقبت از ديابت براي جلوگيري از افزايش هزينه ها براي فرد و خانواده ضروري است و بر پيامدهاي سلامتي بسيار تأثير گذار مي باشد.
وي تأکيد کرد آگاهي از علائم و عوامل خطر براي انواع ديابت براي کمک به تشخيص زودهنگام آن ضروري است و مهم است که آموزش مداوم و پشتيباني و مديريت ديابت در دسترس همه افراد مبتلا به ديابت و خانواده هاي آنها باشد تا تأثير عاطفي اين بيماري را که مي تواند منجر به کيفيت منفي زندگي شود را نيز کاهش دهد.                             
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255496
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings