• 1398/11/16 - 04:56
  • - تعداد بازدید: 485
  • - تعداد بازدید کنندگان: 485
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران:

به مناسبت روزجهاني مبارزه با سرطان

روز 15 بهمن ماه برابر با 4 فوريه روز جهاني مبارزه با سرطان نامگذاري شده است.

255568.mp3 به مناسبت روزجهاني مبارزه با سرطان


به مناسبت روزجهاني مبارزه با سرطان
 
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- روز 15 بهمن ماه برابر با 4 فوريه روز جهاني مبارزه با سرطان نامگذاري شده است.
به مناسبت چهارم فوريه برابر با 15 بهمن ماه روز جهاني مبارزه با سرطان ، دکتر محمدي کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران اظهار داشت: سرطان ، رشد بي رويه و گسترش غير طبيعي سلول هاي بدن مي باشد. در واقع در اين بيماري سلول ها به طور غير قابل کنترلي تقسيم و رشد نموده و اگر اين رشد غير معمول منجر به از بين رفتن بافتهاي اطراف شده و ديگر نواحي بدن را درگير کند واصطلاحاً متاستاز رخ مي دهد. 
وي افزود با رشد غير طبيعي و سرعت بالاي تقسيم سلولي ، تومورها ايجاد مي شوند  که  مي توانند بر روي بافت ها و ارگان هاي مجاور فشار آورده و آسيب وارد نمايند و يا با حمله به ساير بافتها عملکرد آنها را مختل سازند .
دکتر محمدي  گفت:  با افزايش سن احتمال بروز سرطان هم بيشتر ميشود اما احتمال بروز آن در همه سنين و در هر نقطه از بدن وجود دارد و خوشبختانه  مانند ايدز وآنفلولانزا  و ساير امراض مسري  واگير دار نيست . سلول هاي سرطاني قادر هستند تومورها را تشکيل دهند، سيستم ايمني را مختل نموده و مانع از عملکرد طبيعي بدن شوند. تحقيقات مبين آن است که بيش از 40% سرطان ها قابل پيشگيري است و  کاهش فشارهاي رواني و استرس، انتخاب الگوي صحيح زندگي مانند عدم مصرف دخانيات و الکل ، رعايت وزن ايده آل و برنامه هاي ورزشي مستمر  و قطعاً الگوهاي صحيح غذايي ميتواند به پيشگيري از اين بيماري کمک کند اما سن از مهمترين عوامل عامل خطر غير قابل پيشگيري مي باشد.
عوامل مختلف خارجي همچون عوامل عفوني ، استعمال دخانيات ، مواد شيميايي، تابش اشعه و  عوامل داخلي مانند( جهش هاي ژنتيکي ، هورمون ها  و شرايط ايمني )از عوامل سرطان زا به شمار مي آيند.
 دکتر محمدي در ادامه افزود : تومورهاي سرطاني به دو نوع خوش خيم و بد خيم تقسيم ميشوند. تومور خوش خيم از طريق جراحي حذف مي شوند و پس از يکبار معالجه ديگر عود نميکند . رخ دادن هر گونه تغيير واضحي در زگيل ها و يا خال هاي بدن ، وجود توده در پستان يا هر نقطه در بدن ، سوء هاضمه و اشکال در بلع غذا ، مشاهده  خونريزي و ترشحات غير عادي در بدن و تغيير در عادات دفعي ادرار و مدفوع علائم هشداردهنده و قابل توجه براي پيگيري و معاينات فوري ميباشند.
وي با اشاره به روش هاي درمان عنوان کرد: جراحي در مراحل اوليه رشد تومورهايي که هنوز گسترش نيافته اند براي از بين بردن کامل تومور قابل اعتماد ترين روش ميباشد اما ميتواند منجر به برداشته شدن تمام بخشهاي ميکروسکوپي تومور نشود .
در حال حاضر شيمي درماني با داروها يکي از موثرترين و کاربردي ترين روشهاي متداول مي باشد که هم عوارض کمتري بر بافتهاي سالم دارد و هم به کاهش تومور کمک مي کند اما عوارض جانبي ناخوشايند و شديدي را سبب مي شود.  استفاده ار پرتو اشعه X و ساير انواع اشعه ها با دوز هاي بالا و انرژي زياد ، روش ديگر درماني محسوب ميشود  که عوارض آن کمتر از داروهاي شيمي درماني ميباشد .
وي در پايان افزود جهت ارتقاء آموزش و نهادينه نمودن تعميم دانش و آگاهي ، واحد تحقيق و توسعه اين معاونت اقدام به تهيه استند آموزشي و تحويل به 5 بيمارستان تابعه جهت نصب در معرض ديد عموم نموده است.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255568
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings