• 1397/05/09 - 07:06
  • - تعداد بازدید: 428
  • - تعداد بازدید کنندگان: 428
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

ارزيابي مواد غذايي از نظر نوع رنگ مصرفي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

ارزيابي مواد غذايي از نظر نوع رنگ مصرفي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : در راستاي حفظ سلامت افراد جامعه، آزمايشگاه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران اقدام به ارزيابي انواع فرآور

255122.mp3 ارزيابي مواد غذايي از نظر نوع رنگ مصرفي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران


ارزيابي مواد غذايي از نظر نوع رنگ مصرفي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : در راستاي حفظ سلامت افراد جامعه، آزمايشگاه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران اقدام به ارزيابي انواع فرآورده هاي غذايي از نظر نوع رنگ نموده است .
بدون شک ظاهر مواد غذايي تاثير به سزايي در جذب مشتري و انتخاب محصول دارد.رنگ يکي از عوامل موثر بر شکل ظاهري و ايجاد تنوع فرآورده هاي غذايي مي باشد به همين دليل امروزه در صنعت مواد غذايي استفاده از رنگ هاي خوراکي افزايش چشمگيري داشته است.
رنگ هاي خوراکي به دو دسته کلي طبيعي و مصنوعي تقسيم مي شوند . رنگ هاي مصنوعي خود شامل دو دسته مجاز و غير مجاز مي باشند.
به گفته مهندس فريبا ابراهيمي مدير آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران ،از آنجاييکه طبق ضوابط سازمان غذا ودارو بکارگيري رنگ مصنوعي به عنوان يک افزودني در برخي از فرآورده هاي غذايي با تعيين ميزان و نوع رنگ در فرمول ساخت مجاز گرديده و کاربرد رنگ هاي مجاز در موادغذايي مستلزم حضور مسئول فني در واحد هاي توليدي جهت  نظارت کامل بر نوع و ميزان رنگ افزوده شده است، اين نوع فرآورده ها بايد بطور مستمر مورد ارزيابي قرار بگيرند.
 لذا آزمايشگاه  اين معاونت  اقدام به پايش و کنترل740 نمونه انواع فرآورده هاي غذايي شامل انواع نوشيدني، آبليمو، بستني، لواشک ،آلوچه، رب گوجه فرنگي، جوجه زعفراني، شيريني، محلول زعفران  و... توليد شده در واحد هاي توليدي تحت نظارت خود و نمونه هاي فاقد پروانه ساخت و فله نموده است.
اين نمونه ها علاوه بر ويژگيهاي فيزکو شيميايي و ميکروبي از نظر نوع رنگ مصرفي، مورد  ارزيابي قرار گرفته اند. نتايج  نشان مي دهد که نمونه هاي فاقد پروانه ساخت و فله نسبت به نمونه هاي داراي پروانه ساخت 6 برابر بيشتر داراي رنگ مصنوعي مي باشند. علاوه براين 70 درصد نمونه هاي فاقد پروانه ساخت داراي رنگ مصنوعي غير مجاز بوده اند.
استفاده بي رويه از رنگ هاي مصنوعي مي تواند سبب افزايش بروز بيماري هاي مختلـف ازجمله آسم، کهير، سـرطان زايي، سقط جنين، بيش فعالي کودکـان، کاهش ضريب هوشي کودکان، واکـنشهـا ي شديد حساسيتي ، تضعيف و سرکوب سيستم ايمني بدن، اخـتلال در خواب، ايجاد فشارخون، اثر بر تنفس ميتوکندريايي، تأثير بر عملکرد کليه و کبد و هورمونها نظير T4,T3 و هورمون رشـد، کاهش سطح ويتامينها و کاهش شـمارش گلبولهاي سفيد گردد..
مهندس ابراهيمي افزود : با توجه به نتايج به دست آمده و شواهد موجود از ارزيابي هاي بعمل آمده توصيه مي گردد مصرف کنندگان براي حفظ سلامت خود هنگام خريد و تهيه مواد غذايي، از فرآورده هاي غذايي داراي مجوز بهداشتي و پروانه ساخت استفاده نمايند و تا حد امکان  موادغذايي که داراي رنگ طبيعي مي باشند را در سبد غذايي خانوار خود قرار دهند.
 
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255122
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings