• 1397/04/27 - 02:10
  • - تعداد بازدید: 518
  • - تعداد بازدید کنندگان: 518
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

اثرات مضرو سرطان زايي تابش مستقيم نور آفتاب بر روي مواد غذايي وفساد مواد غذايي ناشي از عدم رعايت شرايط نگهداري

اثرات مضرو سرطان زايي تابش مستقيم نور آفتاب بر روي مواد غذايي وفساد مواد غذايي ناشي از عدم رعايت شرايط نگهداري
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : تابش طيف گسترده مستقيم امواج نور خورشيد بالاخص اشعه ماوراء بنفش بر مواد غذايي ، قابليت تغيير ماهيت شيميايي و بيوشيميايي ر

255101.mp3 اثرات مضرو سرطان زايي تابش مستقيم نور آفتاب بر روي مواد غذايي وفساد مواد غذايي ناشي از عدم رعايت شرايط نگهداري


اثرات مضرو سرطان زايي تابش مستقيم نور آفتاب بر روي مواد غذايي وفساد مواد غذايي ناشي از عدم رعايت شرايط نگهداري

 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : تابش طيف گسترده مستقيم امواج نور خورشيد بالاخص اشعه ماوراء بنفش بر مواد غذايي ، قابليت تغيير ماهيت شيميايي و بيوشيميايي را دارد و در نتيجه باعث فساد مواد غذايي مي گردد.
دکتر محمدي کارشناس تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران  ضمن اشاره به  اثرات مضر و سرطان زايي تابش مستقيم نور آفتاب بر روي موادغذايي و چگونگي نحوه شرايط نگهداري موادغذايي گفت : به عنوان نمونه قراردادن بطري هاي آب معدني در معرض مستقيم تابش نور خورشيد باعث آزادسازي مواد شيميايي موجود در بطري و ورود به آب آشاميدني شده وباعث ايجاد سرطان شده و در معرض خطر جدي قرار گرفتن سلامت مصرف کنندگان مي شود.
همچنين قراردادن فرآورده هايي حجيم شده مانند چيپس، پفک و...مقابل نور آفتاب، به دليل لايه هاي آلومينيومي که در بسته بندي استفاده شده ، منجر به فساد چربي داخل اين فرآورده ها شده و کلسترول موجود در آنها را افزايش ميدهد.
دکتر محمدي در ادامه عنوان کرد : به جز فساد مواد غذايي ناشي از تابش مستقيم نور آفتاب، فساد ناشي از عدم رعايت شرايط مناسب نگهداري نيز خواهد بود. هر ماده غذايي شرايط نگهداري خاص خود را دارد برخي نياز به نگهداري در يخچال و برخي ديگر بايد در دماي خشک و خنک نگهداشته شوند، اما با قاطعيت بايد اظهار داشت که نگهداري مواد غذايي در معرض تابش مستقيم نور خورشيد ، به سرعت آنها را فاسد و مسموم مي سازد.  فساد ناشي از عدم رعايت شرايط نگهداري، منفک از فساد ناشي از تابيدن مستقيم نور آفتاب است
وي در خصوص مشخصه بارز فساد کليه مواد غذايي ادامه داد و گفت : مشخصه بارز فشاد مواد غذايي تغيير در طعم و رنگ آنهاست. مواد غذايي و تنقلات خريداري شده از سوپرمارکت ها که در خارج از فروشگاهها جهت تبليغ در ديد عموم قرار مي گيرند، فسادپذيري آنها را افزايش ميدهد .
مواد غذايي مانند سس مايونز که حاوي تخم مرغ هستند با وجود پلمپ بودن درب ظرف ، نياز به نگهداري در يخچال دارند لذا پلمپ بودن و باز نشدن درب بسته هاي غذايي ، بهانه اي جهت نگهداري در خارج از يخچال براي آن دسته از مواد غذايي که نياز به رعايت زنجيره دمايي دارند نمي باشد.لذا اکيداً توصيه ميشود در هنگام انتخاب و خريد مواد غذايي به رعايت شرايط نگهداري آنها مطابق با آنچه روي بسته بندي درج شده است توجه نمايند.
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255101
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings