اسامی کارشناسان آزمایشگاه معاونت غذا و دارو

• 1402/04/11 - 01:45
  • - تعداد بازدید کنندگان: 237
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
کارشناسان دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات و مبارزه با مواد مخدر بررسی کردند:

کیفیت خواب و مصرف دخانیات

روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران: افراد سیگاری در مقایسه با عموم جمعیت از کیفیت خواب پایین تری برخوردار هستند.در این مقاله دکتر ژینا محمودی و دکتر مونا خاک بو کارشناسان اداره داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به بررسی کیفیت خواب و مصرف دخانیات و مقایسه تاثیر ورزش بر بهبود کیفیت خواب در افراد سیگاری و غیرسیگاری می پردازند.

17066.mp3 کیفیت خواب و مصرف دخانیات

کیفیت خواب و مصرف دخانیات

روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران: افراد سیگاری در مقایسه با عموم جمعیت از کیفیت خواب پایین تری برخوردار هستند.در این مقاله دکتر ژینا محمودی و دکتر مونا خاک بو کارشناسان اداره داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به بررسی کیفیت خواب و مصرف دخانیات  و مقایسه تاثیر ورزش بر بهبود کیفیت خواب در افراد سیگاری و غیرسیگاری می پردازند.

همانطور که انتظار می رود، طی مطالعات بالینی انجام شده افراد سیگاری در مقایسه با عموم جمعیت از کیفیت خواب پایین تری برخوردار هستند و میزان کاهش کیفیت خواب در این افراد وابسته به میزان نیکوتین دریافتی در طول روز، سن شروع سیگار کشیدن و میزان میل افراد به سیگار کشیدن متفاوت می باشد و طبیعتا هرچه میزان دریافت نیکوتین و یا حتی میزان وابستگی بدن به مقدار دریافت روزانه،بالاتر باشد کاهش کیفیت خواب شدیدتر خواهد بود.

میزان کیفیت خواب را میتوان با مواردی مثل مشکالت تنفسی حین خواب، آپنه خواب، بی خوابی، کم خوابی، شروع خواب طولانی وخواب آلودگی درطول روز سنجید و از مواردی که در اثر کاهش کیفیت خواب به صورت مزمن میتواند در افراد ایجاد شودمی توان به افسردگی، چاقی، دیابت، مشکالت قلبی عروقی و...اشاره کرد .یکی از مواردی که در جمعیت عمومی سبب بهبود کیفیت خواب میشود فعالیت ورزشی است، بطوری که افراد

بعد از مشاهده تاثیر فعالیت بدنی بر روند بهبود کیفیت خوابشان، با اشتیاق و بصورت منظم پیگیر انجام فعالیت های عمومی ورزشی و یا حتی انجام یک رشته خاص ورزشی میشوند. این درحالیست که در افراد سیگاری فعالیت های منظم ورزشی تاثیرکمتری بر کیفیت خواب افراد دارند. امابا این وجود این تاثیر قابل چشم پوشی نیست.فعالیتهای ورزشی عالوه بر کاهش عوارض ناشی از اعتیاد به سیگار، در کمک به ترک و کاهش علائم ناشی

از ترک سیگار نیزتاثیر قابل توجهی دارند.

گروه مورد مطالعه در این مقاله از افراد جوان جامعه انتخاب شده و میانگین سنی آنها30سال میباشد.داده های مربوط به کیفیت خواب در این افراد بر اساس شاخص شدت بی خوابی(ISI) و شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI) در مدت 12 هفنه مورد اندازه گیری قرار گرفتند، و به این صورت میزان پیامدهای ناشی از استعمال سیگار و تاثیر ورزش بر بهبود کیفیت خواب در این افراد مورد بررسی قرا گرفت.

در ابتدای مطالعه ،PSQI  در افراد شزکت کننده به طور میانگین کمتر از 5 بوده در حالیکه این شاخص در افراد طبیعی به طور میانگین معادل 6.6 است و نیز PSQI در افراد دارای اعتیاد به استعمال سیگار 12هفته بعد از شروع تمرینات ورزشی هوازی افزایش پیدا کرده است. به اینصورت که به ازای هر 1 دقیقه ورزش هوازی PSQI در این افراد 0.11 افزایش میابد.

باتوجه به نتایج مطرح شده در این مطالعه میتوان نتیجه گرفت، انجام روزانه30دقیقه فعالیت های هوازی به صورت منظم می تواند در کاهش پیامدهای ناشی از اعتیاد به سیگار و نیز آماده سازی افراد برای ترک سیگار و تجربه کردن عوارض خفیف تر در دوران ترک سیگاردست یافت.

• گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو
: