معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر؛ 10 الی 16 مرداد ماه 1404
تغذیه با شیر مادر، اولویت امروز، سلامت فردا؛ تغذیهای کامل، بیجایگزین و مؤثر که ضامن ایمنی، آرامش و آیندهای روشن برای نسل فرداست
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، همزمان با هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، این معاونت بر افزایش آگاهی عمومی در این خصوص تأکید کرد. این مناسبت، فرصتی ارزشمند برای ترویج تغذیه با شیر مادر و اطلاعرسانی درباره اهمیت آن است.
بدیهی است که ساعات و روزهای ابتدایی تولد، نقشی کلیدی در آغاز شیردهی ایفا میکند. تماس پوست نوزاد با پوست مادر بلافاصله پس از تولد، و شروع تغذیه با شیر مادر در نخستین ساعت زندگی، نقشی حیاتی در استقرار روند شیردهی، حفظ حیات، و تأمین سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان دارد. تغذیه انحصاری با شیر مادر، زیربنای بقای کودک است؛ چرا که تغذیهای بینظیر، ضروری و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم میکند.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، از هوش بالاتر و توان جسمی بیشتری نسبت به سایر کودکان برخوردارند. شیر مادر حاوی تمامی مواد مغذی مورد نیاز مانند پروتئین، چربی و ویتامینهاست، و همچنین آنتیبادیهایی دارد که کودک را در برابر بیماریها محافظت میکند. این نوع تغذیه، قابلهضمتر از سایر فرآوردههاست و حس امنیت و آرامش را در نوزاد ایجاد کرده و موجب کاهش استرس در مادر میشود.
شیر مادر مغذیترین تغذیه برای نوزاد است و خطر ابتلا به چاقی، دیابت، و عفونتهای تنفسی و گوارشی را کاهش میدهد.
این گزارش با همکاری واحد تحقیق و توسعه و واحد طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو تهیه شده است.
کامنت