• 1404/06/17 - 09:16
  • - تعداد بازدید: 160
  • - تعداد بازدید کنندگان: 158
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛

تغذیه سالم دانش‌آموزان، سلامت و یادگیری بهتر

توصیه‌های معاونت غذا و دارو هم‌زمان با بازگشایی مدارس برای تغذیه سالم دانش‌آموزان در ارتقای سلامت و عملکرد تحصیلی

355864.mp3 تغذیه سالم دانش‌آموزان، سلامت و یادگیری بهتر

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، هم‌زمان با بازگشایی مدارس، این معاونت بر اهمیت آگاهی‌بخشی درباره تغذیه سالم دانش‌آموزان و نقش آن در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.

 

تحقیقات نشان می‌دهد تغذیه دانش‌آموزان می‌تواند به شدت بر عملکرد تحصیلی آن‌ها تأثیرگذار باشد و نقش کلیدی در حفظ سلامت و هوشیاری آن‌ها داشته باشد. کودکان به مواد غذایی متنوعی نیاز دارند که نیازهای رشد فیزیکی، جسمی و ذهنی آن‌ها را تأمین کند. وعده صبحانه از نظر متخصصان تغذیه همواره مهم‌ترین وعده غذایی محسوب می‌شود و باید شامل ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی‌های سالم باشد. برای تهیه یک صبحانه سالم و متعادل، می‌توان از موادی مانند نان سبوس‌دار، تخم‌مرغ، لبنیات کم‌چرب و میوه‌های تازه استفاده کرد.

 

در تمام وعده‌های غذایی باید از تمامی گروه‌های مواد غذایی مانند سبزیجات، میوه‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها استفاده شود. پروتئین‌ها برای رشد و ترمیم بافت‌های بدن، کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع اصلی انرژی، ویتامین‌ها و مواد معدنی برای عملکرد صحیح سیستم‌های مختلف بدن و چربی‌های سالم برای تأمین انرژی و حمایت از عملکرد مغزی ضروری‌اند و در اولویت‌های تغذیه دانش‌آموزان قرار دارند.

 

همچنین میان‌وعده‌ها نقش مهمی در حفظ سطح انرژی و هوشیاری دانش‌آموزان در طول روز دارند. انتخاب میان‌وعده‌های سالم و مغذی مانند میوه‌های خشک شده که منبع غنی فیبر و انرژی هستند، آب‌میوه‌های تازه و طبیعی، سبزیجات تازه، آجیل و لبنیات کم‌چرب می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا از کاهش انرژی در طول روز جلوگیری کنند. سبزیجاتی مانند گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای و میوه‌هایی مانند پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، توت‌فرنگی و کیوی به علت داشتن ویتامین C برای بهبود کارکرد ذهنی و آرامش دانش‌آموزان توصیه می‌شوند. ویتامین‌های گروه D نیز در افزایش آرامش و تقویت حافظه مؤثرند و در جوانه‌ها، غلات سبوس‌دار، حبوبات، شیر و لبنیات، گوشت قرمز و تخم‌مرغ به مقدار فراوان یافت می‌شوند.

 

این گزارش با همکاری واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو تهیه شده است.

  • گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 355864
:
کلیدواژه ها
عباس نوریان
خبرنگار

عباس نوریان

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings