دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • درباره ما
  • مدیریت غذا و آرایشی
  • مدیریت داروئی
  • مدیریت آزمایشگاه
  • تحقیق و توسعه
  • تجهیزات پزشکی
  • اداره فرآورده های طبیعی سنتی و مکمل
  • اداره مبارزه با قاچاق کالا

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران: پایش و کنترل باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در مواد غذایی توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه ایران

 | تاریخ ارسال: 1399/5/8 | 


روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران- برنامه های پایش وجود باقی مانده ی سموم در مواد غذایی در راستای اطمینان از رعایت حداکثر مجاز باقیمانده سموم در کشور طی سال های اخیر به طور مستمر توسط آزمایشگاه کنرل غذا و دارو دانشگاه ایران  انجام شده است .

سموم شیمیایی دفع آفات نباتی، یکی از آلاینده های مهم مواد غذایی موجود در محصولات کشاورزی می باشند. با توجه به روند رو به رشد تولید و مصرف محصولات کشاورزی و افزایش مصرف سموم در این محصولات، مخاطرات بهداشتی نامطلوب ناشی از کاربرد گسترده آفت کش ها سلامت افراد و محیط زیست را به طور جدی تهدید می کند.
عوارض پوستی و عصبی، مسمومیت، اختلالات رفتاری، سقط جنین و سرطان مهم ترین آثار سوء مربوط به مصرف مواد غذایی آلوده به این سموم می باشند. به دلایل پیامدهای بهداشتی یاد شده، کنترل باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در مواد غذایی ضرروت دارد.
برنامه های پایش وجود باقی مانده ی سموم در مواد غذایی در راستای اطمینان از رعایت حداکثر مجاز باقیمانده سموم در کشور طی سال های اخیر به طور مستمر انجام شده است. در همین راستا آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران طی طرح پایش سموم و آفت کش ها، میزان باقیمانده ی سموم دفع آفات نباتی را در انواع سبزیجات شامل کاهو، اسفناج، مخلوط سبزیجات برگی و گندم جمع آوری شده، مورد پایش و ارزیابی قرار داده و به طور متوسط ۱۲۰ سم از خانواده سموم ارگانو فسفره، ارگانو کلره و پیرتیروئید با استفاده از دستگاه GC/MS  مورد ارزیابی قرار گرفته اند.



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 99 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر