• 1400/04/21 - 03:35
  • - تعداد بازدید: 329
  • - تعداد بازدید کنندگان: 329
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
کارشناس معاونت غذا و دارو در خصوص نقش ويتامين ها بر سيستم ايمني بدن و پيشگيري و درمان عفونت هاي ويروسي-گفت:

تغذيه ناکافي و کمبود ريز مغذي ها بر سلامت تاثير منفي دارد

کارشناس آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با توجه به مطالعاتي  که درباره مصرف ويتامين ها براي کاهش احتمال ابتلا به عفونت کوويد ?? انجام شده است به بررسي نقش ويتامين ها و باور محققان پيرامون مصرف ميزان کافي ويتامين ها و باکتري‌هاي پروبيوتيک  و تقويت بدن، جهت مبارزه با

255880.mp3 تغذيه ناکافي و کمبود ريز مغذي ها بر سلامت تاثير منفي دارد


کارشناس معاونت غذا و دارو در خصوص نقش ويتامين ها بر سيستم ايمني بدن و پيشگيري و درمان عفونت هاي ويروسي گفت:

تغذيه ناکافي و کمبود ريز مغذي ها بر سلامت  تاثير منفي دارد

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- کارشناس آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با توجه به مطالعاتي  که درباره مصرف ويتامين ها براي کاهش احتمال ابتلا به عفونت کوويد ?? انجام شده است به بررسي نقش ويتامين ها و باور محققان پيرامون مصرف ميزان کافي ويتامين ها و باکتري‌هاي پروبيوتيک  و تقويت بدن، جهت مبارزه با ويروس پرداخت.


در ابتدا انسيه گرجي کارشناس آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران مقدمه اي از اولين درگيري تنفسي همه گير شناسايي شده از ويروس کرونا گفت.
 اولين درگيري تنفسي همه گير شناسايي شده به دليل ويروس هاي کرونا ، که به عنوان سندرم تنفسي حاد (SARS) شناخته مي شود ، اولين بار در سال ???? از گوانگدونگ جنوبي چين گزارش شد و همه گيري بعدي سندرم تنفسي خاورميانه (MERS) بود ، که اولين بار در سال ???? از عربستان سعودي گزارش شده بود.

ويروس کرونا ويروس سوم ، بيماري ويروس کرونا ويروس -?? (COVID-??) ، مشخص شده است که توسط يک ويروس RNA ايجاد شده است ، به نام SARS coronavirus ? (SARS-CoV-?) ، که ابتدا از چين نشات گرفته است عفونت SARS منجر به اختلالات تنفسي ميشود و افزايش چشمگير سيتوکين هاي پيش التهاب در پلاسماي خون از بيماران آلوده به COVID-?? گزارش شده است  که در اوايل سال ???? در سراسر جهان شيوع يافت و مطالعات در مورد اين ويروس جديد محدود است.

وي ادامه داد: چندين استراتژي عمومي و فردي عليه بيماري هاي همه گيري معرفي شده و اکنون به کار گرفته شده است. در ميان آنها ، تغذيه کافي و تغذيه ايمن به عنوان يک عامل مهم به منظور پيشگيري و فعال سازي سيستم ايمني بدن ، نقش منحصر به فردي در پاکسازي بدن از عفونت هاي ويروسي دارد همچنين به نظر مي رسد توانبخشي و مصرف مکمل هاي ويتامين و ريز مغذي ها مي تواند به بدن کمک کند تا در برابر پاتوژن هاي کشنده مانند COVID-?? قدرتمند عمل کند.

کارشناس آزمايشگاه با اشاره به وجود چندين گزارش در مورد تأثير تغذيه بر تقويت سيستم ايمني بدن عنوان کرد : مطالعاتي درباره مصرف ويتامين ها براي کاهش احتمال ابتلا به عفونت کوويد ?? انجام شده است و محققان بر اين باورند مصرف ويتامين به ميزان کافي و باکتري‌هاي پروبيوتيک مي‌تواند با تقويت بدن، به خوبي با ويروس مبارزه کند.چندين گزارش در مورد تأثير تغذيه بر تقويت سيستم ايمني بدن وجود دارد بطوريکه مصرف ويتامين هاي A ، D ، C ، E ، B? ، B?? همچنين مصرف فولات ، مس ، آهن ، روي و سلنيوم سبب هم افزايي در تقويت سيستم ايمني بدن مي شوند.

وي خاطر نشان کرد: در اين بررسي ها نقش ويتامين هاي مختلف در تقويت سيستم ايمني بدن و نقش احتمالي آنها در پيشگيري / درمان عفونت COVID-?? بررسي شده است. فرضيه غالب مطالعات ،تقويت اين واقعيت است که تغذيه مي تواند به عنوان يک عامل مهم در پيشگيري از عفونت از جمله COVID-?? عمل کند و از جمله آنها نقش ويتامين C ، D و روي تأييد شده است و به عنوان عوامل مهمي بر افزايش قدرت سيستم ايمني گزارش شده اند. تغذيه ناکافي و کمبود ريز مغذي ها از جمله مواردي هستند که بر سلامت تأثير منفي مي گذارند .

گرجي افزود: نتايج برخي مطالعات نشان داد که مصرف ويتامين هاي D? و روي در بيماران سرپايي مبتلا به COVID-?? اثر حمايتي داشته و خطر تشديد و وخيم شدن بيماري را کاهش دهد. ويتامين D نقش مهمي در تنظيم مصونيت ذاتي دستگاه تنفسي فوقاني دارد.
همچنين ، آزمايش هاي کشت سلولي تأکيد مي کنند که ويتامين D داراي اثرات ضد ويروسي مستقيم نيز مي باشد. گرچه مکانيسم ضد ويروسي ويتامين D به طور کامل روشن نشده است ، اما ممکن است مربوط به توانايي ويتامين D در تنظيم پپتيدهاي ضد ميکروبي LL-?? و بتا دفنسين Beta defensin  انسان باشد . يک بررسي اخير نشان داد که براي کاهش خطر و شدت COVID-?? از دوزهاي بارگيري ويتامينD ، IU ?????? -?????? ، به شکل ??،??? IU کپسول استفاده شده است.

از سوي ديگر مصرف روي درجهت ايمني ضد ويروسي و ضد باکتريايي موثر بوده و پاسخ التهابي را تنظيم مي کند. واضح است که روي داراي خواص ضد ويروسي در برابر تعدادي از گونه هاي ويروسي است. اگرچه هيچ مطالعه دقيقي وجود ندارد ، اما به نظر مي رسد روي باعث مهار فرآيندهاي آنزيمي ويروس ها مي شود.

همچنين ويتامين C داراي اثر ضد التهابي است و موجب افزايش ايمني سلولي و يکپارچگي عروقي مي شود. مطالعات نشان داده اند که ويتامين C در درمان بيماران مبتلا به ذات الريه که حالت شديد بيماري کوويد-?? را تجربه مي کنند، اثرات مفيدي دارد. توصيه مي شود اين بيماران روزانه ويتامين C را به صورت مکمل و يا در رژيم غذايي مصرف نمايند. اما براي حالتي که بيماري شديد،نيست محققين دليل کافي براي مصرف ويتامين C پيدا نکرده اند.

در پايان کارشناس  آزمايشگاه معاونت غذا و دارو  گفت : با توجه به شواهد موجود توصيه مي شود افراد از مولتي ويتامين ها براي افزايش سيستم ايمني بدن براي مبارزه با بيماري کوويد- ?? استفاده کنند.
 نکته مهم اين است که مصرف ويتامين ها بايد منطقي باشد زيرا مصرف زياد برخي ويتامين ها با عوارضي همراه است. مصرف ميوه جات و سبزيجات تازه در رژيم غذايي روزانه به عنوان منبع غني ويتامين ها توصيه مي شود.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255880
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings