دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • درباره ما
  • مدیریت غذایی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت آزمایشگاه
  • تحقیق و توسعه
  • مدیریت تجهیزات پزشکی
  • اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل

یکی از پر مصرف ترین غذا ها در ماه رمضان حلیم است

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۳/۱ | 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران :حلیم از معروف‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که معمولا در سفره افطار به عنوان پیش‌غذا و در سحرگاهان به عنوان سحری مصرف می‌شود.
علیپور کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران ضمن اشاره به اینکه حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است گفت : حلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیه آنها با یکدیگر متفاوت است. پرمصرف ترین نوع آن در ماه رمضان حلیم گندم است که از گندم، پیاز و گوشت قرمز، مرغ یا بوقلمون ومقداری روغن تهیه می گردد.
وی افزود : فیبر موجود در گندم سبوس‌دار و سایر حبوبات مورد استفاده در حلیم ها با کاهش کلسترول ، کاهش فشارخون، کنترل قندخون ، باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر و ... جلوگیری می‌کند.
علیپور در خصوص استفاده از گوشت در موادتشکیل دهنده حلیم عنوان کرد :بعلت استفاده از انواع گوشت ها در تهیه حلیم ، این غذا حاوی پروتئین حیوانی با کیفیت بالا بوده و از نظر روی، آهن، ویتامین های گروه B ( B۶ و B۱۲ )، منیزیم و پتاسیم نیز غنی هستند.
کارشناس واحد تحقیق و توسعه علاوه برخواص ذکر شده حلیم را یک غذای پرکالری و دیر هضم  دانست و گفت :
بهتر است حلیم را به مقدار متعادل ( با شکر و روغن کم ) برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان مصرف نمایید و سپس به سراغ غذای اصلی ( شام سبک و زود هضم ) بروید. مصرف حلیم به همراه شکر و روغن زیاد باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می‌شود، این تشنگی با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنی‌های سرد جبران می‌گردد که در نهایت این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا و بروز نفخ شکم و سایر ناراحتی‌های گوارشی می گردد.
حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می‌شود. به همین علت مصرف آن در سحر موجب می‌شود تا مدت‌ها احساس گرسنگی نکنید. اما تشنگی حاصل از مصرف آن ممکن است در روزهای گرم سال و زمان روزه داری ناراحت کننده باشد.
 اگر دچار افزایش قند و چربی خون یا اضافه وزن هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
همچنین بیماران مبتلا به سوء هاضمه یا سندرم روده تحریک پذیر بهتر است از خوردن انواع حلیم و آش و سایر غذا های چرب در ماه رمضان بپرهیزند.
پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می‌شود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.
حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز خریداری کنید. زیرا برخی سودجویان در محل‌های غیربهداشتی اقدام به طبخ حلیم‌های غیربهداشتی و بی‌کیفیت کرده و سبب به خطر افتادن سلامت مصرف کننده می گردند. برای حفظ سلامت خود از این اماکن حلیم نخرید.

دفعات مشاهده: 34 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

محصولات پروبیوتیک، ایمنی زنان باردار و جنین را بالا میبرد

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۳۱ | 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران :دکتر مهران ولایی  گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت محصولات پروبیوتیک ایمنی زنان بارداذ و جنین را بالا میبرد.
محصولات پروبیوتیک دارای باکتری های مفیدی برای سلامت بدن هستند و توازن باکتری های بدن ازجمله بیش از ۵۰۰ نوع باکتری مفید دستگاه گوارش را حفظ می کند. 
وی افزود: همچنین برخی تحقیقات انجام شده روی نوزادان نشان می دهد نوزادانی که مادران آنها درحین بارداری از مواد غذاییپروبیوتیک استفاده کرده اند، هنگام تولد میزان آسم، آلرژی و اگزماهای پوستی آنها کمتر بوده است. 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص نحوه مصرف مواد پروبیوتیک نیز توضیح داد: از آنجایی که باکتری های این مواد بین هفت تا ۱۰ روز زنده می مانند، باید طی این مدت این مواد مصرف شوند. همچنین به دلیل اینکه باکتری های موجود در آنها با حرارت از بین می روند، باید در یخچال نگهداری شوند. 
ولایی یادآور شد: توصیه نمی کنیم که مادران باردار حتما از این مواد استفاده کنند، اما مصرف آن برای زنان باردار و سایر افراد ضرری ندارد و جایی برای نگرانی نیست؛ چراکه تاکنون گزارش منفی در این مورد نداشته ایم. 

** افزایش وزن مادران باردار تا ۱۵ کیلو طبیعی است 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: گاهی مادران باردار به دلیل نگرانی از تغییر شکل ظاهری خود، به رعایت رژیم های غذایی حین بارداری روی می آورند که این مساله می تواند به جنین آسیب جدی برساند. 
ولایی افزود: مادری که باردار است فقط سلامتی خودشان حائز اهمیت نیست، بلکه جنینی دارد که سلامت و میزان رشد او بسیار مهم است، همانطور که مادر نیاز به غذا دارد جنین نیز نیاز دارد، بنابراین به منابع غذایی بیشتری نیاز است؛ اگر به طور متوسط مصرف غذایی یک مادر باردار روزانه حدود ۳۰۰ کالری بیشتر شود و بین هفت تا ۱۵ کیلو وزن مادر درطول زمان بارداری افزایش یابد، طبیعی است و اگر کمتر یا بیشتر از این باشد، غیرطبیعی است. 
وی با بیان اینکه در ماه های اول بارداری وزن گیری مادر کمتر و در سه ماهه آخر بارداری وزن مادران بیشتر می شود و این افزایش وزن باید تدریجی باشد، تاکید کرد: اگر مادری وزن گیری کمی داشته باشد و یا اصلا تغییر وزن نداشته باشد، نیازهای جنین برآورده نمی شود و برای سلامت جنین خطرناک است. 
ولایی اظهار داشت: همواره به مادران باردار توصیه می شود که وزنشان بیش از حد مجاز بالا نرود و این مساله بسیار مهمی است که باید رعایت شود؛ چراکه افزایش بیش از حد وزن و در واقع چاقی سبب بروز مشکلات دیگری مانند دیابت بارداری می شود که می تواند به سلامت مادر و جنین آسیب وارد کند. 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: امروزه در جامعه ما مساله جدیدی مشاهده می شود مبنی بر اینکه زنانی که ازدواج می کنند، تمایلی به فرزندآوری ندارند یا اینکه در سنین بالا اقدام به فرزندآوری می کنند و این مساله در حال تبدیل شدن به یک رویه در کشور ما شده است؛ این در حالی است که هرچه بارداری در سنین پائین تر صورت گیرد، سلامت مادر و جنین بهتر حفظ می شود. 

** مواد غذایی مورد نیاز مادر و جنین 
ولایی درخصوص لزوم مصرف موادغذایی پروتئینی و نقش آنها سلامت مادر و جنین اظهار داشت: نیاز مادران باردار به پروتئین زیاد است؛ از این رو مصرف گوشت، ماهی و لبنیات را توصیه می کنیم اما مادران باردار باید توجه داشته باشند غذاهایی که احتمال آلودگی میکروبی دارند مانند برخی ماهی ها که حاوی جیوه هستند و پنیرهای نرم را نباید مصرف کنند و از آلوده نبودن غذاهای مصرفی خود باید مطمئن باشند. 
وی ادامه داد: تمام مواد هرم غذایی ازجمله پروتئین، قندها، چربی ها، غلات، میوه و سبزی های برای حفظ سلامت مادر و جنین توصیه می شود؛ همچنین در مورد مصرف مواد معدنی و ویتامین ها نیز توصیه های زیادی می شود زیرا به خصوص کلسیم، آهن و فسفر و برخی از ویتامین های گروه بی و سی برای رشد جنین بسیار حائز اهمیت هستند. 
ولایی با تاکید بر اینکه بهتر است مصرف این مواد به ویژه آب میوه ها به صورت طبیعی باشد، افزود: با این حال در پروتکل های کشوری آمده است که متخصصان زنان، در صورت تشخیص کمبود آهن در زنان باردار قبل از سه ماهگی، برای آنها قطره آهن تجویز کنند و بعد از ۱۴ هفتگی بارداری برای تمام زنان باردار مولتی ویتامین و آهن تجویز شود. 
وی در مورد مصرف قندها نیز توصیه کرد: مصرف زیاد قندها سبب دیابت بارداری می شود و برخی از خوراکی ها مانند بیسکویت، شکلات، شیرینی ها و سیب زمینی از آنجا که سریع تبدیل به قند می شوند مصرف زیاد آن می توانند دیابت بارداری ایجاد کنند؛ بنابراین مصرف این مواد توصیه نمی شود، البته اگر مادر به این مواد ویار داشته باشد، مصرف کم آن اشکال ندارد. 
ولایی گفت: همچنین مادران باردار باید از مصرف زیاد برخی مواد غذایی مانند چای و نوشابه ها پرهیز کنند و به هیچ وجه الکل و مواد الکلی مصرف نکنند، زیرا سبب بروز مشکلاتی برای جنین می شود. 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص میزان مناسب مصرف هر یک از مواد هرم غذایی در زنان باردار و مولتی ویتامین ها نیز اظهار داشت: میزان مصرف نسبت به سن و وزن هر فرد متفاوت است و نمی توان دستور کلی تجویز کرد؛ بنابراین مادران باردار باید تحت نظر پزشکان معالج خود و با تجویز آنها اقدام به مصرف مکمل های غذایی کنند. 
علمی ** ۱۸۳۴**۱۴۴۰
انتهای پیام /* 
 

دفعات مشاهده: 42 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

اولین کمیسیون قانونی ماده ۲۰ امور داروخانه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال۹۷ با رسیدگی به ۳۰پرونده برگزار شد

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۳۱ | 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران : در اولین جلسه کمیسیون قانونی ماده۲۰ امورداروخانه های معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران در روز یکشنبه۳۰اردیبهشت ماه سال۹۷، به۳۰ پرونده رسیدگی شد.
کمیسیون قانونی ماده۲۰، که در واقع کمیسیون امور داروخانه هاست ، مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی، مواد خوراکی و آشامیدنی که مستقر در حوزه معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت ( کمیسیون مرکز) ومعاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه ( کمیسیون قانونی دانشگاه )  می باشد.
اولین کمیسیون سال۱۳۹۷ با حضور معاون غذا و دارو، نماینده انجمن داروسازان ایران، داروساز آزاد، داروساز منتخب سازمان نظام پزشکی، مدیر نظارت بر دارو و مواد اعتیاد آور معاونت غذا و دارو تشکیل گردید.
در این جلسه تعداد ۳۰پرونده مطرح شد و نتایج بررسی ها و رسیدگی های لازم متعاقبا به ذی نفعان مربوطه اعلام خواهد شد.
 
 

دفعات مشاهده: 39 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

برگزاری کارگاه کنترل کیفی تجهیزات پزشکی توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران در مرکز همایش های رازی

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۲۶ | 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران : کارگاه کنترل کیفی تجهیزات پزشکی در دو گروه تخصصی، روز سه شنبه ۲۸اردیبهشت ماه ۹۷به مدت ۸ ساعت توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز  همایش های رازی تشکیل شد.
 
در این کارگاه آموزشی که با حضور بالغ بر ۷۰کارشناس تجهیزات پزشکی از بیمارستان های تهران و سراسر کشور به صورت تئوری و عملی برگزار شد ، نحوه کنترل کیفی دستگاه های الکتروشوک، ونتیلاتور، الکتروکاردیوگراف و همچنین ایمنی الکتریکی تجهیزات پزشکی توسط مدرسین متخصص مجرب حوزه کنترل کیفی و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی  مهندس سیامک تسلیمی و هومن راجی آموز داده شد.
همچنین کارشناسان حداقل یکی از آزمون‌های استاندارد کنترل کیفی دستگاه ها را نیز به صورت عملی آموزش دیدند.
بازخورد حاضرین در کارگاه  با دستگاههای پزشکی و دستگاههای کنترل کیفی کننده و امکان کارکردن عملی با تجهیزات فوق که گران قیمت و پیچیده است  مثبت ارزیابی گردید
 

دفعات مشاهده: 91 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

برگزاری جلسه آموزشی سامانه آیداتیس در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۲۶ | 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران :جلسه آموزشی سامانه آیداتیس روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۹۷ در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
 با توجه به اجرای سامانه کشوری آیداتیس( ثبت اطلاعات درمان سوءمصرف مواد ایران) جلسه آموزشی پیرامون  توضیح کامل سامانه  آیداتیس و و موارد ثبت صحیح  بیماران وداروی مصرفی با توجه به پروتکل با حضور مسئولین فنی مراکز درمان سوءمصرف موادتحت پوشش و کارشناسان نظارت بردرمان وکارشناسان دارویی واحدمخدرغذاودارو تشکیل شد.
مهندس کیایی مسئول راه اندازی ونرم افزاری سامانه آیداتیس وزارت بهداشت  بعنوان مدرس دوره آموزشی  به آموزش ، رفع اشکالات ثبت اطلاعات بیماران ودارو در سامانه مذکور  وتوضیح دررابطه با دستورالعملهای ارسالی معاونت درمان وزارت بهداشت پرداخت.
 
 
 
 

دفعات مشاهده: 74 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر