دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • درباره ما
  • مدیریت غذایی و آرایشی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت آزمایشگاه
  • تحقیق و توسعه
  • مدیریت تجهیزات پزشکی
  • فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزاری دورۀ آموزشی با هدف "توانمندسازی کارکنان شاغل در حوزۀ فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل" دانشگاه علوم پزشکی ایران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۲۷ | 


برگزاری  دورۀ آموزشی با  هدف "توانمندسازی کارکنان شاغل در حوزۀ فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل"  دانشگاه علوم پزشکی ایران

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران : جلسه آموزشی یک روزه "توانمندسازی کارکنان شاغل در حوزۀ فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل"  توسط اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو با حضور نمایندگان شبکه‌های بهداشت و درمان تابعه تشکیل گردید.
در این جلسه که با هدف مروری بر ضوابط سطح عرضه فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بررسی موانع و راهکارهای موجود در انجام امور اجرایی تفویض شده مرتبط با این فرآورده‌ها برگزار گردید، ضمن گزارش وظایف و فعالیت‌های اداره متناظر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو، مطالب آموزشی با تاکید بر اضوابط حاکم بر سطح عرضه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل تغذیه‌ای با تاکید بر شناسایی و انتخاب مکمل تغذیه‌ای اصیل توسط کارشناسان این اداره ارائه گردید.
در پایان حاضرین جلسه به بحث و تبادل نظر در خصوص پیشنهادات و مشکلات مرتبط با اجرای امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل پرداخته و نمایندگان آزمایشگاه معاونت، امور حقوقی و کارشناسان اداره پاسخگوی موارد مطرح شده از سوی حاضرین بوده و پیشنهادات مطرح شده توسط ایشان جهت بررسی دریافت گردید.
 

دفعات مشاهده: 26 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزاری جلسه آموزش مداوم با عنوان "آشنایی مقدماتی با مبانی و تعاریف داروسازی در طب ایرانی" دانشگاه علوم پزشکی ایران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۲۷ | 


برگزاری جلسه آموزش مداوم با عنوان  "آشنایی مقدماتی با مبانی و تعاریف داروسازی در طب ایرانی"  دانشگاه علوم پزشکی ایران

 
جلسه آموزشی آشنایی مقدماتی با مبانی و تعاریف داروسازی در طب ایرانی در معاونت غذاو دارو برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران: جلسه آموزشی یک روزه با عنوان" آشنایی مقدماتی با مبانی و تعاریف داروسازی در طب ایرانی " در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو روز سه شنبه 20 شهریورماه سال جاری برگزار شد.
جلسه آموزش مداوم  آشنایی مقدماتی با مبانی و تعاریف داروسازی در طب ایرانی ،دارای 3 امتیاز بازآموزی توسط اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو با همکاری گروه داروسازی در طب ایرانی دانشکده طب ایرانی دانشگاه برای داروسازان، پزشکان، متخصصین طب ایرانی برگزار گردید.
در این جلسه با هدف افزایش آگاهی در خصوص اشکال دارویی طب ایرانی، مطالب آموزشی در خصوص جایگاه عرضه و تقاضا، انواع روش‌های ثبت، اشکال دارویی، ملاحظات مصرف فرآورده‌های طب ایرانی ارائه شد.
 
 
 

دفعات مشاهده: 24 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران اثرات درمانی گیاه ژینکگو بیلوبا در بهبود آلزایمز

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۲۷ | 


 اثرات درمانی گیاه ژینکگو بیلوبا در بهبود آلزایمز

 
همزمان با روزجهانی آلزایمر به اثرات درمانی گیاه ژینکگو بیلوبا در بهبود بیماری آلزایمر میپردازیم.

 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران :  همزمان با 30 شهریور ماه (روز جهانی آلزایمر) و با توجه به اثرات درمانی گیاه ژینکگو بیلوبا در بهبود بیماری آلزایمر، در ادامه به صورت اجمالی ملاحظات و مخاطرات مصرف فرآورده‌های طبیعی حاوی این گیاه عنوان می‌شود
گیاه ژینکگو با نام علمی Ginkgo biloba L. بومی کشورهای چین، ژاپن و کره می‌باشد. این گیاه به صورت کاشته شده در برخی مناطق ایران نیز پرورش می‌یابد. درخت ژینکگو درختی دوپایه به ارتفاع 40-30 متر دارای رنگ تنه قهوه‌ای، برگهای بادبزن مانند و بدون کرک می‌باشد. برگهای تازه یا خشک شده و دانه‌های جدا شده از میوه این گیاه واجد اثرات درمانی متعددی شامل اثرات ضدالتهاب، بهبود دهنده ادراک، آنتی‌اکسیدان، بهبود وضعیت عروق، ضدسرفه و خلط آور و ... می‌باشد که تاثیر عصاره استاندارد شده این گیاه بر  تسکین علامتی اختلالات عضوی مغز، وزوز گوش، سرگیجه با منشاء عروقی مورد تایید کمیسیون E (اداره کل کنترل و ارزیابی فرآورده‌های گیاهی کشور آلمان) نیز می‌باشد.
مصرف فرآورده‌های حاوی عصاره گیاه ژینکگو در افراد دارای حساسیت به گیاه و مبتلایان به بیماری صرع ممنوع می‌باشد زیرا مصرف آنها می‌نواند منجر به کاهش آستانه تشنج در این بیماران شود.
از جمله عوارض احتمالی مصرف فرآورده‌های حاوی ژینکگو می‌توان به بروز اختلالات خفیف گوارشی، واکنش‌های حساسیتی، خونریزی، سرگیجه، سردرد، واکنش‌های ناشی از حساسیت بالا شامل گرفتگی عضلات، ضعف و ... اشاره کرد.
ولیکن نظیر سایر گیاهان و فرآورده‌های گیاهی و با توجه به عدم وجودگزارش مبنی بر ایمنی مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی بهتر است پیش از مصرف در گروه های حساس نظیر زنان باردار، کودکان، سالمندان، افراد با نقص عملکرد کبد و کلیه و ... پیش از مصرف با پزشک مشورت شود.
با وجود تداخلات گیاه ژینکگو با داروهای ضدانعقاد (افزایش خطر خونریزی)، داروهای ضد تشنج (افزایش خطر بروز حمله در بیماران مبتلا به صرع)، داروهای ادرارآور تیازیدی (افزایش فشار خون)، بوسپیرون و فلوکستین (بروز حالات هیپومانیک)، نیفدیپین (افزایش میانگین غلظت پلاسمایی نیفدیپین) و ... مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی این گیاه با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن نیز می‌تواند منجر به افزایش احتمال خطر خونریزی گردد. بنا بر این پیش از اقدام به مصرف فرآورده‌های حاوی ژینکگو ضروری است حتما با دکتر داروساز مشورت شود.
مصرف قادیر بیش از حد گیاه ژینکگو و فرآورده‌های حاوی آن می‌تواند منجر به افزایش زمان خونریزی و افزایش خطر خونریزی‌های خود به خود گردد. همچنین نتایج برخی مطالعات نشان دهنده بروز عوارض جدی ناشی از مصرف میوه خام گیاه را نشان داده است. بنا بر این بهتر است از مصرف میوه خام گیاه اجتناب شود.
 
 

دفعات مشاهده: 19 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

جلسه هم اندیشی معاون غذا و دارو با همکاران مدیریت دارویی

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۲۴ | 


جلسه هم اندیشی معاون غذا و دارو با همکاران مدیریت دارویی

 
جلسه هم اندیشی فصلی با حضور معاون غذا و دارو دانشگاه ایران و  همکاران مدیریت دارویی برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران : جلسه هم اندیشی فصلی با حضور معاون غذا و دارو دانشگاه ایران و  همکاران مدیریت نظارت بر دارو  و مواد اعتیاد آور در شهریورماه 97 در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.
در جهت ارتقا روند اجرائی ، معاون غذا و دارو با مدیر و کارشناسان مدیریت نظارت بر دارو و مواد اعتیاد آور  ،پیرامون برنامه های مدیریت دارو و مسائل پرسنل و بررسی مشکلات موجود دارویی  در نشستی به بحث و تبادل نظر پرداخت.
در این جلسه همچنین دکتر فرهاد بارانی مدیر نظارت بر دارو و مواد ا عتیاد آور و سایر مسئولین و کارشناسان واحد های این مدیریت نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه شغلی و رفاهی بیان نمودند.
 

دفعات مشاهده: 55 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

برگزاری کارگروه زنجیره تامین کالا و خدمات توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۲۴ | 


برگزاری کارگروه زنجیره تامین کالا و خدمات توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران

 
کار گروه زنجیره تامین کالا و خدمات در سالن کنفرانس معاونت برگزار گردید.
 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران :به اهتمام واحد تحقیق و توسعه ، کار گروه زنجیره تامین کالا و خدمات روز چهارشنبه 21/06/97 در سالن کنفرانس معاونت برگزار گردید.
در این کارگروه نمایندگان تحقیق و توسعه، مجموعه مدد ، کارشناسان مدیریت دارویی و مدیریت تجهیزات پزشکی حضور داشتند .
همچنین ضمن بررسی مصوبات جلسه پیشین ، به نحوه دریافت کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی بیمارستان های  تحت پوشش و فرآیندها ی رسیدگی  به کمبودها پرداخته شد و راهکارهای اجرایی جهت  رفع  کمبودها و پیگیری های سریع  مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 

دفعات مشاهده: 48 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر