دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • درباره ما
  • مدیریت غذایی و آرایشی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت آزمایشگاه
  • تحقیق و توسعه
  • مدیریت تجهیزات پزشکی
  • فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل

معرفی و شرح وظایف

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱ | 

                                                  

 
 مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی 
 
مدیریت آزمایشگاه کنترل یکی از مدیریت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران می­باشد. در آزمایشگاه کنترل مواد غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی فرآورده­های واحدهای تولیدی، محصولات در سطح عرضه و نمونه ­های ارسالی از مراکز قضائی مورد آزمون قرار می­گیرند. 
این فعالیت­ها به طریقی انجام می­شود که الزامات سازمان غذا و دارو، استاندارد و نیاز مشتریان، مراجع قانونی یا سازمان­هایی که به آزمایشگاه رسمیت می­بخشند، برآورده گردد. 
آزمایشگاه به منظور انجام آزمون­های تعریف شده در محدوده کاربرد استاندارد ملی ایران و ضوابط سازمان غذا و دارو، دارای پرسنل فنی و مدیریتی با شرح وظایف مشخص می­باشد.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی شامل ۹ بخش تخصصی به شرح زیر می باشد: 
۱. بخش پذیرش نمونه 
۲. بخش میکروب شناسی 
۳. بخش شیمی مواد غذایی 
۴. بخش شیمی آرایشی و بهداشتی 
۵. بخش ظروف و بسته­بندی 
۶. بخش سم­شناسی 
۷. بخش دستگاهی 
۸. بخش تضمین کیفیت (QA)  
۹. امور اداری و دبیرخانه 
در این مدیریت کنترل بهداشت و سلامت مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مواد اولیه مصرفی در کلیه مراحل تولید و عرضه نمونه­های داخلی، وارداتی و صادراتی را برعهده دارد. این فعالیت­ها، با بررسی­های ارگانولپتیکی و آزمون­های فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سم­شناسی بر اساس استانداردهای ملی موجود و دستورالعمل­های اداره کل آزمایشگاه­های کنترل غذا و دارو و منابع بین المللی انجام می­شود.
درراستای رسالت خود جهت بهبود وارتقای فرایند کنترل  کیفی محصولات تولیدی وبه روز رسانی دانش فنی ،آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی تابعه را عهده دار می باشد.
تعهدات مدیریت و پرسنل آزمایشگاه:
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران صراحتاً اعلام می­دارد که عملکرد کارکنان این آزمایشگاه مبرّا از هر گونه اعمال نفوذ، فشار داخلی و خارجی در خصوص نحوه انجام آزمون­ها، تهیه گزارش­ها و ارائه نتایج آزمون­ها می­باشد. 
معاونت غذا و داروی دانشگاه تضمین می­نماید که در مسیر ارتقاء کیفیت و بهبود خدمات آزمایشگاهی نسبت به تأمین نیازهای کارکنان، دستگاه­ها، مواد، ابزار و فضای مورد نیاز در چارچوب قوانین و مقررات مرتبط، اقدام نماید. 
مجموعه­ی مدیریت و کارکنان آزمایشگاه خود را متعهد می­دانند که مسؤول حفظ و نگهداری کلیه اطلاعات مربوط به نمونه­ها بوده و نتایج حاصل از آزمون­ها را محرمانه تلقی نمایند.
مجموعه­ی مدیریت و کارکنان آزمایشگاه خود را موظف به پیگیری و اجرای سیستم مدیریت کیفیت و برآورده کردن کلیه الزامات استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵  دانسته و از آن تبعیت خواهند نمود.
 
شرح وظایف :
۱.      تعیین اهداف تضمین کیفیت در امر کنترل کیفیت وایمنی مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی، دارویی، بیولوژیک ، تجهیزات و ملزومات پزشکی، داروهای گیاهی و فراوردهای طبیعی متناسب با دامنه عملکرد آزمایشگاه
۲.      استقرار سیستم مدیریت کیفیت
۳.      فراهم نمودن امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی متناسب با تکنولوژی روز
۴.      استقرار فرایند بهبود مستمر در مجموعه فعالیت‌ها و عملکردهای آزمایشگاهی
۵.      صدور پروانه‌های موافقت اصولی و بهره‌برداری و نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت متناسب با عملکرد
۶.   انجام بازرسی‌های کارشناسی از آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت بخش خصوصی متناسب با دامنه عملکرد آزمایشگاه، صنایع تولیدکننده داخلی وبین المللی
۷.      تعامل عملی با سایر سازمان‌های نظارتی داخلی و بین المللی
۸.   مشارکت علمی و عملی در تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی متناسب با دامنه عملکرد با هماهنگی و اطلاع سازمان غذا و دارو
۹.      پیشنهاد تعرفه‌های آزمایشگاهی بر مبنای هزینه‌ها و سیاست‌های کلان وزارت بهداشت
۱۰.  مشارکت در انجام کنترل های سطح عرضه (PMS ) و(PMQC)
۱۱.  تصویب و ابلاغ و به‌کارگیری روش‌های اجرایی (SOPs) ودستورالعملها ، ضوابط و سایر مستندات آزمایشگاهی
۱۲. مشارکت در انجام بازرسی های کارشناسی از آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو و آرایشی و بهداشتی دانشگاهها و آزمایشگاههای تحت نظارت مربوطه
۱۳.  همکاری های علمی، ، آموزشی و پژوهشی در سطح منطقه ای و بین المللی
۱۴.  بکارگیری پتانسیل بخش خصوصی در حوزه های آزمایشگاهی غذا و دارو
۱۵.  بکارگیری ظرفیت نهادهای دولتی و نیمه دولتی جهت ارتقاء کنترل های آزمایشگاهی در حوزه های غذا و دارو
۱۶. راه اندازی روشهای کنترلی آزمایشگاهی برای فراوردهای حاصل از تکنولوژی نوین در حوزه های مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی، بیولوژیک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، داروهای گیاهی و فراورده های طبیعی
۱۷. مشارکت دربررسی مستندات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی(HACCP - ISO۲۲۰۰۰)  به استناد دستورالعمل اجرای کمیته کشوری
۱۸.  مشارکت دردرجه بندی واحدهای تولیدی تحت پوشش با استفاده از معیارهای کمی PRPs ) برنامه های پیش نیازی( براساس بازرسی از آزمایشگاه واحدهای تولیدی تحت پوشش
۱۹.  مشارکت دربازدید از واحدهای تولیدی متقاضی درج لوگوی گواهی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی روی برچسب محصول
۲۰.  کنترل محصولهای غنی شده جهت پایش برنامه غنی سازی در سطح  دانشگاه
۲۱. کنترل کیفی مصرف ماده اولیه و محصولات فرآیند شده ثبت منبع شده جهت صدور مجوز ترخیص براساس استانداردهای ملی ،بین المللی ودستورالعمل های وزارت بهداشت
۲۲.  تعامل علمی وعملی در بررسی  فرم های سه برگی صدور،تمدید و اصلاح پروانه های بهداشتی تولید داخل ) بهره برداری ، مسئول فنی ، ساخت ، شناسه نظارت کارگاهی ، مشاغل ،. (
۲۳.  آموزش مسئولین فنی وکارشناسان آزمایشگاه  کنترل کیفی شاغل در واحدهای تولیدی تحت پوشش
۲۴.  مشارکت در بررسی و ارسال مدارک و مستندات سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی به کمیته کشوری FSMS
۲۵.  بررسی وتایید صلاحیت آزمایشگاه های کنترل واحدهای تولیدی در زمان اخذ مجوز پروانه بهره برداری

 

دفعات مشاهده: 1010 بار   |   دفعات چاپ: 76 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر