دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • درباره ما
  • مدیریت غذا و آرایشی
  • مدیریت داروئی
  • مدیریت آزمایشگاه
  • تحقیق و توسعه
  • تجهیزات پزشکی
  • اداره فرآورده های طبیعی سنتی و مکمل

کمیسیون های سال 1398

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت روز جهانی غذا

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۶ | 


مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت روز جهانی غذا


روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران - روز جهانی غذا مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. این روز توسط بسیاری از سازمان های مرتبط با امنیت غذایی، از جمله صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی جشن گرفته می‌شود.
به همین مناسبت دکتر مهران ولایی معاون غذا  و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران روز جهانی غذا  را فرصت مناسبی دانست تا  اعلام کنیم که ما می‌توانیم به گرسنگی پایان داده و تبدیل به «نسل گرسنگی صفر» شویم و  با آفزایش آگاهی افراد در زمینه های ذکرشده گامی موثر در بهبود شرایط سلامت، تغذیه و کاهش شیوع بیماری های غیر واگیر  برداشته شود. اما برای دستیابی به این هدف همه باید با یکدیگر همکاری کنند. «گرسنگی صفر» دومین آرمان توسعه پایدار سازمان ملل است که در سال 2016 به منظور ریشه‌کنی گرسنگی تا سال 2030 توسط جامعه جهانی تصویب شد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا در سال 2019 مبنی بر " تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی " از تغییر عادات غذایی افراد دهه های اخیر گفت :
در دهه های اخیر به دلیل جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمد ها، رژیم  و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است. ما عمدتا از مصرف غذاهای فصلی، بطور عمده غذاهای با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده ( غنی از نشاسته ) ، قند و چربی و نمک  زیاد ، غذاهای فراوری شده ، گوشت و سایر محصولات با منبع  حیوانی حرکت کرده ایم. زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مصرف کنندگان، به ویژه در مناطق شهری، پیوسته بیشتر به سوپر مارکت ها، فروشگاه های فست فود ، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تکیه می کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه ایران افزود : ترکیبی از رژیم های ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش میزان چاقی شده است؛  نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد،جایی که گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند. هم اکنون بیش از 670 میلیون بزرگسال و 120 میلیون دختر و پسر (5 تا 19 سال) چاق هستند و بیش از 40 میلیون کودک زیر 5 سال دارای اضافه وزن هستند ، در حالی که بیش از 820 میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.
رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر (NCDs) از جمله بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی از سرطان ها است. قرین  بر یک پنجم از مرگ و میرها در سراسر جهان ، به علت داشتن عادات غذایی ناسالم است که هر ساله هزینه ای بالاتر از 2 تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد می کند.
وی اظهار داشت : چاقی و سایر انواع سوء تغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا می کند. پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2025 تعداد آن به یک نفر از هر دو نفر خواهد رسید. خبر خوب این است که راه حل های مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد ، اما آنها نیاز به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند.
یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب می شود که با داربودن اصول  تنوع ، میزان کافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن نیاز های تغذیه ای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. این رژیم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل ، دانه‌ها و غلات سبوس دار ومصرف غذاهای کم چرب (بخصوص چربیهای اشباع) و با  قند و نمک کم باشد. که متاسفانه همانطور که گفته شد  در حال حاضر به علت تغییرات سبک زندگی و مشکلات اقتصادی برای بسیاری از افراد در دنیا  قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست.
در ادامه دکتر ولایی معاون غذا و دارو  عنوان کرد : درهمین راستا در کشورمان  به مناسبت روز جهانی غذا ویژه برنامه سراسری با محوریت 7 محور اصلی با عنوان " اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت به شرح ذیل اجرا می گردد:
1-    کاهش قند، نمک و چربی
2-    نشانگر های رنگی تغذیه ای در راستای ارتقاء دانش مصرف کننده
3-    نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور
4-    مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا
5-     برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری در حوزه غذا
6-     محصولات غذایی ویژه و فراسودمند
7-    اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 87 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر