• مدیریت غذایی و آرایشی

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران قرص برنج و مخاطرات آن

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۱۵ |

قرص برنج و مخاطرات آن

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران : قرص برنج  با ترکیب فسفید آلومینیوم فاقد مصارف خانگی بوده و مصرف آن باعث ایجاد مسمومیت و در نهایت مرگ می‌شود.
به نقل از کارشناس اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل های معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران ، قرص برنج در ایران عموما با نام تجاری فوتوکسین و به شکل قرصهای 3 گرمی، به رنگهای سفید، خاکستری و قهوهای حاوی ماده موثره فسفید آلومینیوم و سایر ترکیبات شامل اوره و کاربامات آمونیوم است.
علائم مسمومیت با این قرص شامل؛ استشمام بوی ماهی گندیده یا سیر  از تنفس بیمار، بی اشتهایی، بیقراری، تحریک پذیری، گیجی، سرگیجه، لرزش، دوبینی، عدم تعادل، تنگی نفس، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، تعریق، ضعف و بی حالی، افت شدید فشار خون، کاهش برون ده قلبی، اختلال در ضربان قلب، سیانوز، اختلالات و آسیب های کلیوی، زردی، بزرگی کبد و طحال، نشانگان زجر تنفسی حاد، اختلالات الکترولیتی، اختلال در تعادل اسید و باز و شوک می‌باشد.
با توجه به ناشناخته بودن مکانیسم دقیق بروز عوارض، هیچ پاد زهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد.
در صورتی که مسمومیت از طریق استنشاق گاز متصاعد شده از قرص برنج یا تماس پوست و مخاط چشم با آن باشد، فرد باید به هوای باز منتقل شده و محل تماس  با آب شستشو داده شود.
 در صورتی که مسمومیت در اثر بلعیدن قرص برنج باشد، به فرد مسموم به هیچ وجه نباید مایعات داد. زیرا ماهیت مسمومیت زایی این قرص در معده ایجاد گاز است که این گاز به ریه‌ها راه یافته و در بین سلول‌ها پخش می‌شود و نوشیدن آب این روند را تسریع می‌کند.
با توجه به مخاطرات مصرف فرآورده مذکور، توزیع و خرید و فروش این سم در سطح کشور ممنوع می باشد. در بازرسی‌های انجام گرفته از عطاری‌ها توسط کارشناسان اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل این معاونت  در صورت مشاهده قرص برنج (فسفید آلومینیوم) ، موارد موجود توقیف و برخورد قانونی لازم متعاقبا انجام خواهد گرفت.

دفعات مشاهده: 159 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر