صفحه اصلي > آزمايشگاه > معرفی و شرح وظايف 
اطلاعیه

انجمن داروسازان
Recall
فرم ADR
 
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 4657
 بازدید امروز : 69
 کل بازدید : 731406
 بازدیدکنندگان آنلاين : 10
 زمان بازدید : 1.2301
آب و هوا
معرفی و شرح وظايف

                                                  

مديريت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشاميدني، آرایشی و بهداشتی 


مديريت آزمایشگاه كنترل يكي از مديريت های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي ایران می­باشد. در آزمايشگاه كنترل مواد غذائي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي فرآورده­هاي واحدهاي توليدي، محصولات در سطح عرضه و نمونه ­هاي ارسالي از مراكز قضائي مورد آزمون قرار مي­گيرند. 

این فعالیت­ها به طریقی انجام می­شود که الزامات سازمان غذا و دارو، استاندارد و نیاز مشتریان، مراجع قانونی یا سازمان­هایی که به آزمایشگاه رسمیت می­بخشند، برآورده گردد. 

آزمایشگاه به منظور انجام آزمون­های تعریف شده در محدوده کاربرد استاندارد ملي ايران و ضوابط سازمان غذا و دارو، دارای پرسنل فنی و مدیریتی با شرح وظایف مشخص می­باشد.

آزمايشگاه كنترل مواد غذايي،آشاميدني، آرايشي و بهداشتي شامل 9 بخش تخصصي به شرح زیر می باشد: 

1. بخش پذيرش نمونه 

2. بخش ميكروب شناسي 

3. بخش شيمي مواد غذايي 

4. بخش شيمي آرايشي و بهداشتي 

5. بخش ظروف و بسته­بندي 

6. بخش سم­شناسي 

7. بخش دستگاهي 

8. بخش تضمين كيفيت (QA)  

9. امور اداري و دبيرخانه 

در این مدیریت كنترل بهداشت و سلامت مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و مواد اوليه مصرفي در كلية مراحل توليد و عرضة نمونه­هاي داخلي، وارداتي و صادراتي را برعهده دارد. اين فعاليت­ها، با بررسي­هاي ارگانولپتيكي و آزمون­هاي فيزيكي، شيميايي، ميكروبي و سم­شناسي بر اساس استانداردهاي ملي موجود و دستورالعمل­هاي اداره كل آزمايشگاه­هاي كنترل غذا و دارو و منابع بين المللي انجام مي­شود.

درراستای رسالت خود جهت بهبود وارتقای فرایند کنترل  کیفی محصولات تولیدی وبه روز رسانی دانش فنی ،آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی تابعه را عهده دار می باشد.

تعهدات مديريت و پرسنل آزمايشگاه:

معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ایران صراحتاً اعلام مي­دارد كه عملكرد كاركنان اين آزمايشگاه مبرّا از هر گونه اعمال نفوذ، فشار داخلي و خارجي در خصوص نحوة انجام آزمون­ها، تهية گزارش­ها و ارائه نتايج آزمون­ها مي­باشد. 

معاونت غذا و داروي دانشگاه تضمين مي­نمايد كه در مسير ارتقاء كيفيت و بهبود خدمات آزمايشگاهي نسبت به تأمين نيازهاي كاركنان، دستگاه­ها، مواد، ابزار و فضاي مورد نياز در چارچوب قوانين و مقررات مرتبط، اقدام نمايد. 

مجموعه­ي مديريت و كاركنان آزمايشگاه خود را متعهد مي­دانند كه مسؤول حفظ و نگهداري كليه اطلاعات مربوط به نمونه­ها بوده و نتايج حاصل از آزمون­ها را محرمانه تلقي نمايند.

مجموعه­ي مديريت و كاركنان آزمايشگاه خود را موظف به پيگيري و اجراي سيستم مديريت كيفيت و برآورده كردن كلية الزامات استاندارد ISO/IEC 17025  دانسته و از آن تبعيت خواهند نمود.


شرح وظایف :

1.      تعیین اهداف تضمین کیفیت در امر کنترل کیفیت وایمنی مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی، دارویی، بیولوژیک ، تجهیزات و ملزومات پزشکی، داروهای گیاهی و فراوردهای طبیعی متناسب با دامنه عملکرد آزمایشگاه

2.      استقرار سیستم مدیریت کیفیت

3.      فراهم نمودن امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی متناسب با تکنولوژی روز

4.      استقرار فرایند بهبود مستمر در مجموعه فعالیت‌ها و عملکردهای آزمایشگاهی

5.      صدور پروانه‌های موافقت اصولی و بهره‌برداری و نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت متناسب با عملکرد

6.   انجام بازرسی‌های کارشناسی از آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت بخش خصوصی متناسب با دامنه عملکرد آزمایشگاه، صنایع تولیدکننده داخلی وبین المللی

7.      تعامل عملی با سایر سازمان‌های نظارتی داخلی و بین المللی

8.   مشارکت علمی و عملی در تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی متناسب با دامنه عملکرد با هماهنگی و اطلاع سازمان غذا و دارو

9.      پیشنهاد تعرفه‌های آزمایشگاهی بر مبنای هزینه‌ها و سیاست‌های کلان وزارت بهداشت

10.  مشارکت در انجام کنترل های سطح عرضه (PMS ) و(PMQC)

11.  تصویب و ابلاغ و به‌کارگیری روش‌های اجرایی (SOPs) ودستورالعملها ، ضوابط و سایر مستندات آزمایشگاهی

12. مشارکت در انجام بازرسی های کارشناسی از آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو و آرایشی و بهداشتی دانشگاهها و آزمایشگاههای تحت نظارت مربوطه

13.  همکاری های علمی، ، آموزشی و پژوهشی در سطح منطقه ای و بین المللی

14.  بکارگیری پتانسیل بخش خصوصی در حوزه های آزمایشگاهی غذا و دارو

15.  بکارگیری ظرفیت نهادهای دولتی و نیمه دولتی جهت ارتقاء کنترل های آزمایشگاهی در حوزه های غذا و دارو

16. راه اندازی روشهای کنترلی آزمایشگاهی برای فراوردهای حاصل از تکنولوژی نوین در حوزه های مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی، بیولوژیک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، داروهای گیاهی و فراورده های طبیعی

17. مشارکت دربررسی مستندات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی(HACCP - ISO22000)  به استناد دستورالعمل اجرای کمیته کشوری

18.  مشارکت دردرجه بندی واحدهای تولیدی تحت پوشش با استفاده از معیارهای کمی PRPs ) برنامه های پیش نیازی( براساس بازرسی از آزمایشگاه واحدهای تولیدی تحت پوشش

19.  مشارکت دربازدید از واحدهای تولیدی متقاضی درج لوگوی گواهی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی روی برچسب محصول

20.  کنترل محصولهای غنی شده جهت پایش برنامه غنی سازی در سطح  دانشگاه

21. کنترل کیفی مصرف ماده اولیه و محصولات فرآیند شده ثبت منبع شده جهت صدور مجوز ترخیص براساس استانداردهای ملی ،بین المللی ودستورالعمل های وزارت بهداشت

22.  تعامل علمی وعملی در بررسی  فرم های سه برگی صدور،تمدید و اصلاح پروانه های بهداشتی تولید داخل ) بهره برداری ، مسئول فنی ، ساخت ، شناسه نظارت کارگاهی ، مشاغل ،. (

23.  آموزش مسئولین فنی وکارشناسان آزمایشگاه  کنترل کیفی شاغل در واحدهای تولیدی تحت پوشش

24.  مشارکت در بررسی و ارسال مدارک و مستندات سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی به کمیته کشوری FSMS

25.  بررسی وتایید صلاحیت آزمایشگاه های کنترل واحدهای تولیدی در زمان اخذ مجوز پروانه بهره برداری


 

 

 

 

 

 


 

English Site

جمعه ٠٨ ارديبهشت ١٣٩٦